Sağlık Bakanlığı memur alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Sağlık Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere KPSS puanı ile Memur alımı yapacak. KPSS Puanına göre yapılacak değerlendirme ile sınava katılacak adaylar için sınav şartları ve detayları sizlerle paylaşıyoruz.

30 Memur Alımı Yapılacak!

Sağlık Bakanlığı Tetiş Kurulu Başkanlığında görevlendirmek üzere 39 Müfettiş Yardımcısı alacak. Alımlar Bakanlığın Merkez Teşkilatında görevlendirmek üzere yapılacak. Sınav detayları nedir? Şartlar nelerdir?

Başvurular Başladı!

Sağlık Bakanlığı müfettiş Yardımcısı başvuruları için süreç 26 Nisan 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 5 Mayıs 2023 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular sadece aşağıdaki bağlantı üzerinden elektronik ortamda e-Devlet şifresi ile gerçekleştirilecek

BAŞVURU ADRESİ: https://www.turkiye.gov.tr/saglik-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Kimler Başvuru Yapabilir?

Başvuru için genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den KPSSP9, KPSSP33, KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden en az 80 puan almış olmak. 

Yapılacak sınav tarihi itibari ile 35 yaşından büyük olmamak gibi nitelikler aranacaktır.

Sınav Ne Zaman?

Müfettiş Yardımcısı sınavı Ankara'da Sözlü olarak gerçekleştirilecek. İlgili Yarışma sınavı, 11-23 Haziran 2023 tarihleri arasında, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 6001. Cad. No:9 Çankaya/ANKARA adresinde ve iki aşamalı SÖZLÜ sınav şeklinde yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim