ÖSYM ve TCDD mülakatsız memur alımı yapacak.

Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından açıklanan 2020 KPSS tercihleri devam ediyor. Eğitim düzeyinde lise Önlisans ve Lisans mezunu olan yüzbinlerce mezun 2020 yılının ilk Merkezi KPSS tercihlerini yapmaya başladı. Geçtiğimiz yıllara göre biraz daha fazla sayıda kadro açıklayan ÖSYM kurumlara ihtiyaç bulduğu kadrolarda mülakatsız atama gerçekleştirilecek. Adaylar atamalarda önceliği KPSS puanı yüksek olan adaylar olacak. Merkezi sınava giren adayların başvuru şartını taşımalı halinde herhangi bir mülakat sınavı gerçekleştirmeyecek.

ÖSYM MEMUR ALIMI;

ÖSYM KPSS tercihlerinde birçok kamu kurumu bulunuyor. Bu kurumlardan bir tanesi de ÖSYM kendi bünyesinde olacak. Diğer personel istihdamı ise Devlet Demiryolları Taşımacılık Anonim Şirketi genel müdürüne gerçekleştirilecek. Bu kurumda önlisans mezunu 9, Lisans mezunu 17 personel alımı yapılacak. Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi ÖSYM kendi bünyesinde alım yaptığı kadro sayısı 3 olarak açıklandı. TCDD ilanı ve adaylarıdan istenilen genel başvuru şartı ise şu şekildedir.

TCDD PERSONEL ALIMI;

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünün önlisans mezunu tercih yapabileceği 3 farklı ilan bulunuyor. Kadro dağılımında memur, kondüktör, tekniker kadrosuna gerçekleştirilecek. Ankara İzmir ve Zonguldak illerindeki alımlarda; 1101, 3189, 3391 ve 7301 nitelik kodlarına sahip olmak gerekmektedir. Lise mezunu adayların başvuru yapabileceği memur kadrosunda mühendis ve Mütercim kadrosunda 9 farklı tercih hakkı bulunacaktır. 4418, 4421, 4429, 4431, 4502, 4503 nitelik kodlarına sahip olmak istenmektedir.

GENEL BAŞVURU ŞARTI;

Adayların 18 yaşını doldurmuş olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, TCK 53 maddede belirtilen suçlardan hüküm almamış olmaları, taksirle suçlar hariç olmak üzere 6 ay ve üzerinde hüküm cezası almamış olmaları, sağlık şartlarına sahip olmaları, güvenlik ve arşiv araştırmadan olumlu almaları, adayların  yapmış olduğu tercihlerdeki genel ve özel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

LİSANS MEZUNU;

ÖNLİSANS MEZUNU;

ÖSYM ALIM YAPACAĞI KADROLAR VE NİTELİK KODLARI;

Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi Lisans mezunu olarak Ankara ilinde memur alımı yapılacak puanım da 3 kişi istihdam edilecek nitelik kodlarında 4291 ve 7225 başvuru şartına sahip olmak gerekmektedir.

https://www.isinolsa.com/kpss/osym-kpss-20201-tercih-kilavuzunu-yayimladi-mulakatsiz-memur-alimi-h34293.html