Meteoroloji Genel Müdürlüğü Memur Alımı yapacak. Az önce Yayımlanmış olan ilana göre MGM bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesi kapsamında Tercih Kılavuzu ile memur alımı yapılacak. Bu kapsamda ÖSYM 28 Ocak 2021 tarihi ile yayımlayacağı KPSS 2020/3 Tercih kılavuzu ile tercihler başlayacak. Alımlar 2020 yılı KPSS Puanı ile yapılacak.

RESMİ DUYURU GELDİ!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adresinde yayımlanmış olan ilana göre " Meteoroloji Genel Müdürlüğü taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında istihdam edilmek üzere 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına ekli 28/06/1978 tarihli ve 16330 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre ÖSYM Başkanlığı tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle doğrudan yapılacak merkezi yerleştirme yöntemi ile 6 adet Mühendis unvanında sözleşmeli personel alınacaktır. " denildi.

Bu kapsamda Meteoroloji Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 6 Mühendis Alımı yapılacak.

LİSANS DÜZEYİNDE TERCİH ALINACAK!

Lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli personel pozisyonlarının bulunduğu KPSS-2021/3 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesinde 28.01.2021 tarihi itibariyle yayınlanacaktır. Tercih işlemlerinde 06 Eylül 2020 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2020-KPSS Lisans) girmiş olan adayların sınav sonuçları kullanılacaktır.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylar, tercihlerini 28 Ocak-3 Şubat 2021 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 3 Şubat 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecek ve bu süre uzatılmayacaktır. Yerleştirme işlemlerinde, KPSSP3 puanı kullanılacaktır. İlgili sınav puanı en az 50 (elli) olan adaylar tercih yapabilecektir

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü memur alımı için adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda adaylardan,

  • Türkiye umhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

İLANN TAM METNİ