Milli Savunma Bakanlığı PERTEM sayfaında başvurusu 27 Şubat 2019 tarihinde başlamış olan Genelkurmay Başkanlığı memur alımı için başvuru süreci hala devam ediyor. Bizde İşinOlsa.com ekibi olarak sizlere detayları aktarmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu haberimizde henüz başvuru yapmamış olan adaylar için bir kez daha, Başvuru Şartları ve Başvuru Bilgileri hakkında detaylı bilgiler paylaşacağız.

Genelkurmay Başkanlığı 51 Memur Alımı İçin Kadro Dağılımı Nedir?

Genelkurmay Başkanlığı toplamda 51 kişilik boş kadro ile Uzman Pozisyonunda alım yapılacak. Buna göre alımlar farklı alanlarda gerçekleşecek. Buna göre, Uluslararası İlişkiler alanında 22, Mütercim-Tercümanlık alanında 3, Gazetecilik, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler, Basım ve Yayımcılık, Basın ve Yayın alanında 2, Maliye alanında 6, Hukuk alanında 8 ve Kamu yönetimi alanında 10 olmak üzere toplamda 51 memur alımı yapılacak.

Başvuru Şartları Nedir?

MSB memur alımı yani Genelkurmay Başkanlığı uzmanlık alanına başvuru yapacak adaylardan, genel olarak 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacak.

Adayların taşıması gereken özel şartlar?

Genelkurmay Başkanlığı yukarıdaki niteliklere ek olarak adaylardan, 30 yaşını bitirmemiş olmak, Alım yapılacak pozisyona göre ilgili lisans programlarından mezun olmuş olmak, herhangi bir kurum veya kuruluşa mecburi hizmet şartı olmamak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan ve üzeri puan almış olmak, TSK, jandarma ve Sahil Güvenlik yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartını taşımak gibi özel nitelikler aranacak.

Başvurular Devam Ediyor!

Genelkurmay Başkanlığı memur alımı başvuruları 27 Şubat 2019 tarihi itibari ile başlamıştı ve hala devam ediyor. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar bir an önce başvurularını tamamlamaları gereklidir. Başvurular Milli Savunma bakanlığının resmi başvuru sistemi olan PERTEM üzerinden yapılacak. Aşağıda sizlere başvuru ekranı ve başvuru kılavuzunu paylaşıyor olacağız.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU