Milli Savunma Bakanlığı 21 Aralık 2022 tarihli yayımladığı memur alımı ilanına göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Teftiş Kurulu Başkanlığında görevlendirmek üzere 15 Kişilik kadro ile Müfettiş Yardımcısı alımı yapacak. Söz konusu alımlar Genel İdare Hizmetleri sınıfında 9. Dereceli kadroya yapılacak olup MSB Merkez Teşkilatı Ankara'da alım yapılacak.

MSB Memur Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

MSB Yayımladığı ilan ile 15 Müfettiş yardımcısı alacak. Alımlar farklı alanlarda olmak üzere,

  • Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Maliye, İktisat ve İşletme, lisans programlarının birinden mezun olmak şartı ile 10 Kişi,
  • Hukuk lisans programından mezun olmak şartı ile de 5 Kişi alınacaktır.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

MSB Memur Alımında adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca özel olarak ise, KPSS, Eğitim, Yaş şartları aranacak.

KPSS Geçerlilik Yılı ve Taban Puan?

MSB Memur alımında 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS puanı kullanılacaktır. Yukarıdaki tabloda da göreceğiniz gibi Taban puan olarak 70 puan ele alınmış olup KPSSP48 veya KPSSP4 puan türünden puan almış olmak gerekmektedir.

Eğitim Şartı Nedir?

En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme ve iktisadi ve idari bilimler fakülteleriyle bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul olunan yurt içi ya da yurt dışındaki öğrenim kurumlarının; Hukuk, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Maliye, İktisat ve İşletme programlarının birinden mezun olmak gereklidir.

Memuriyet Yaş Şartı Olacak!

Diğer Memur alımlarında da olduğu gibi MSB Memur alımında yaş şartı aranacaktır. Adayların Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci gününde 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

MSB Memur alımı başvuruları İlanın yayım tarihi olan 21 Aralık 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 5 Ocak 2023 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece MSB PERTEM üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihleri: 21 Aralık 2022 - 05 Ocak 2023

Başvuru Ekranı: https://personeltemin.msb.gov.tr

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim