Milli Savunma Bakanlığı memur alımı ilanı yayımladı. Az Önce yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre MSB bünyesinde Müfettiş yardımcısı alımı yapacak. Bakanlığın Merkez Teşkilatı Teftiş Kurulu Başkanlığına Millî Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Yönetmeliği hükümlerine göre 20 Müfettiş Yardımcısı Alımı yapılacağı bildirildi.

Ankara'da yapılacak giriş sınavı ile belirlenecek olup sınava katılma için belirtilen şartların sağlanıyor olması gereklidir.

Müfettiş Yardımcısı Alımı 2022 Yılı Şartları Nedir?

Milli Savunma Bakanlığı memur alımı için adaylardan genel ve özel şartlar aranacak.

Genel Başvuru Şartları:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi şartlar aranacak.

KPSS, Eğitim ve Yaş Şartları:

KPSS Puan Şartı: 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den P48 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Eğitim Şartı: En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme ve iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmuş olmak. Yurtdışında eğitim almış olanlar için YÖK onaylı denkliğe sahip olmak.

Yaş Şartı: Giriş sınavının yapılacağı yılında Ocak Ayının ilk günü itibari ile 35 yaşından büyük olmamak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

MSB Memur alımı için başvurular 2022 yılında sona erecek. Başvuru süreci ilanın yayım tarihi ile başlamış olup 20 gün sona erecektir. Bu kapsamda başvurular 27 Aralık 2021 - 15 Ocak 2022 saat 23:59 a kadar yapılacaktır.

Başvuruda bulunacak olan adaylar MSB PERTEM üzerinden başvuru yapacak.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU