Milli Güvenlik Kurulu memur alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Resmi Gazetede yayımlanmış olan Milli Güvenlik Kurulu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında boş bulunan 6. Dereceli kadroda 10 Uzman yardımcısı alımı yapılacak. Söz konusu yayımlanan ilan ile 2021 veya 2022 yılı KPSS Puanı ile memur alımı şartları nelerdir?

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Milli Güvenlik Kurulu memur alımında adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi genel nitelikler aranacak.

Yaş Şartı Nedir?

Giriş (Sözlü) sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01/01/1988 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir).

Mezuniyet Şartı Nedir?

Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri ile hukuk fakültelerinden ya da bu fakültelere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

KPSS Şartı Nedir?

MGK memur alımında adayların 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den KPSSP8, KPSSP16, KPSSP21, KPSSP26, KPSSP28, KPSSP31, KPSSP36, KPSSP43 puan türünden en az 80 ve üzeri puan almış olmak şartı aranacak.

Yabancı Dil Şartı:

Uzman Yardımcılığı sınavına giriş sınavı için son 5 yıl içerisinde yapılan Yabancı dil sınavından D seviyesinde puan almış olmak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Milli Güvenlik Kurulu sözlü yazıl sınava katılmak için adayların başvurularına 19 Aralık 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 16 Ocak 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir.

Başvuru Şekli: Başvurular Kurumun internet sitesinden (www.mgk.gov.tr) indirilerek doldurulacak başvuru formuna KPSS ve Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı veya uluslararası geçerliliği bulunan ve ÖSYM Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen sınav sonuç belgesi eklenmesi suretiyle Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:254 Posta Kodu:06530 Çankaya/ANKARA adresine şahsen veya posta yolu ile yapılabilir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim