Dışişleri Bakanlığı Memur Alımı ilanı yayımlaya devam ediyor. Bakanlık resmi İnternet adresi üzerinde yayımlanmış olan ilana göre Yurtdışı Memur Alımı yapılacak. 

Bu kapsamda Dışişleri Bakanlığına bağlı olan ve Bünyesindeki eksikliği karşılamak isteyen Londra Başkonsolosluğu Türk uyruklu Sözleşmeli Sekreter alımı yapacak. Sınav ile 2 kişilik boş kadroya memur alımı yapılacak. Adaylardan aranan nitelikler ve sınav detayları nedir?

Yurtdışı Memur Alımı Şartları Nelerdir?

Londra memur alımı için adaylar en az lise mezunu olmak zorundadır. Veya dengi okul mezunu olmakla birlikte MEB tarafından onaylanmış Yurtdışı okullarından da mezun olabilmektedir. Aynı zamanda 41 yaşını tamamlamamış olan adayları başvurusu kabul edilecek. Bunun Dışında;

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe biliyor olmak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 
  • Bilgisayar kullanabiliyor olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

Sınav Nerede Yapılacak?

Sekreter alımı sınavı Londra / İngiltere’de düzenlenecek olup adayların pasaport, vize ve seyahat işlemleri tamamen kendi sorumluluklarında olacaktır.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Londra Memur Alımı başvuruları 14 Aralık 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 4 Ocak 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece elektronik ortamda kariyer kapısından yapacaklar.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim