Kültür ve Turizm Bakanlığı memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Kapadokya Alan Başkanlığından görevlendirmek üzere 27 memur alımı gerçekleştirecek. Başvuru sürteci başlamış olan ilan hakkında detayları paylaşıyoruz.

27 Memur Alımı Başvurusu Başladı!

17 Mart 2023 tarihinde yayımlanmış olan Memur Alımı ilanı için başvurular başladı. Adayşar başvurularını en geç 15 gün içerisinde gerçekleştirecekler. Online olarak yapılacak başvuru bilgileri şöyledir;

Başvuru Adresi: 24 Mart - 7 Nisan 2023

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/kultur-ve-turizm-kariyer-kapisi-is-alim

Başvuru Alınacak Kadrolar Nelerdir?

Bakanlık memur alımı KPSS Puanı ile veya KPSS siz gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Lise, Ön Lisans ve Lisans seviyesinde memur alımı gerçekleştirilecek.

KPSS en az 70 puan almış olmak şartı ile " 1 Avukat, 2 Mühendis, 3 Mimar, 1 Şehir Plancısı, 3 İdari Uzman, 5 Büro Görevlisi, 1 Teknisyen, 2 Destek Personeli, 4 Koruma ve Güvenlik Görevlisi " alımı gerçekleştirielcek.

KPSS siz Memur alımı ise " 1 Hukuk Müşaviri, 1 Avukat, 2 İç Denetçi, 1 Mühendis " kadrolarında gerçekleştirilecek. KPSS siz alımlarda tecrübeye bakılacaktır.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Başvuru için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca KPSS P94, P93 veya P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Kontenjana göre ilgili eğitim mecralarıdnan mezun olmuş olmak, 35 ve 42 yaşından büyük olmamak gibi nitelikler aranacak.