Kültür ve Turizm Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. 500 Kamu personeli alımı ilanında başvuru sürecinin sona ermesi üzerinde yayımlanan Memur Alımı ilanı oldukça ilgi gördü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Merkez teşkilatında görevlendirmek üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında 9 uncu dereceli kadroda boş bulunan Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı alımı yapacağını bildirdi. 15 kişilik boş kadro ile Memur Alımı başvuru şartları nelerdir? Başvurular ne zaman yapılacak?

Alanına Göre Uzman Yardımcısı Kontenjan Dağılımı:

Kültür ve Turizm Bakanlığı 15 Uzman Yardımcısı alımları,

  • 4 Hukuk - KPSSP4 Puan Şartı İle
  • 1 Mimar - KPSSP3 Puan Şartı İle
  • 8 Şehir ve Bölge Planlama - KPSSP3 Puan Şartı İle
  • 2 Harita Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği - KPSSP3 Puan Şartı İle

2022 Yılı Uzman Yardımcısı Alımı Şartları Nedir?

Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise eğitim, KPSS, Yaş şartları aranacaktır. Tüm şartları taşıyan adaylar Sözlü Giriş Sınavına katılacaklar.

Memur Alımında KPSS, Yaş ve Eğitim Şartları Nedir?

  • Kültür ve Uzman yardımcılığı Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak,
  • En dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin Hukuk, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama ile Harita Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği bölümlerinin birinden mezun olmak.
  • 2020 ve 2021 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından yukarıdaki alan dağılımına göre belirtilen KPSS Puan türlerinden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Bakanlığa Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Kültür Bakanlığının memur alımı başvuruları 2022 yılında başlayacak. 17 Ocak 2021 tarihi ile başlayacak olan başvurular en geç 24 Ocak 2021 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular e-Devlet şifresi ile “Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/” üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU