Kamu kurumları veya kamu kuruluşları bünyelerindeki memur personel eksikliğinikarşılamak üzere Büro Memuru Alımı yapıyorlar. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan ilana göre Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği gidermek için farklı niteliklere sahip 8 kişilik boş kadro ile Büro Memuru alımı yapacağını ilan etmişti. söz konusu ilan için KPSS 60 Puan İle Alımlar yapılacak. Peki ilanın detayları nedir?

İLANIN DETAYLARI:

Farklı alanlarda Büro memuru alımı yapılacak olup, Erkek veya bayan adaylarda başvuru yapablecekler. Türkiye İş Kurumu üzerinde 17 Haziran 2019 tarihinde yayımlanmış olan ilana göre Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bir çok pozisyon içerisinde 8 kişilik boşluk ile Büro Memuru alacağını ilan etti. Bu bağlamda alımlar Daimi / Tam Zamanlı olarak kamu statüsüne yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İlgili ilanlar için adaylardan ortak  bazı nitelikler bulunuyor. Bunlar ise, 18 yaşını tamamlamış olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu personeli seçme sınavından KPSSP1 puan türünden en az 60 puan ve üzeri puan almış olmaları gereklidir.

Eğitim Şartı: Üniversitelerin iktisat, işletme, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, maliye, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri,uluslararası ticaret, küresel ve uluslararası ilişkiler, ekonomi ve finans, bankacılık ve sigortacılık, muhasebe ve denetim, muhasebe bilgi sistemleri, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, uluslararası işletme yönetimi, işletme-ekonomi, uluslararası işletmecilik, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, ekonometri, siyaset bilimi, uluslararası finans, ekonomi, bankacılık ve sermaye piyasası, bankacılık ve finans, muhasebe ve finansal yönetim, sigortacılık ve risk yönetimi, bankacılık, bankacılık ve finans, işletme yönetimi,bölümlerinin birinden veya eş değerliği YÖK’çe kabul edilen benzeri yurt içi/dışı okuldan/bölümden mezun olmak.

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL NİTELİKLER:

Toplamda 8 kişilik pozisyon için alım yapılacak olup alımlar 4 er kişilik pozisyonlar ile farklı niteliklerde aryılamaktadır. İşte özel nitelikler.

4 Kişilik kadro ile alım yapılacak adaylardan, SMMM belgesine sahip olmak, MS office programlarını kullanabilmek, Sosyal Güvenlik ve vergi mevzuatına hakim olmak, Mali ve Finanas konularında bilgi sahibi olmak, Genel Muhasebe konularına hakim olmak, Planlama, takip, muhasebe, maliyet kontrolü ve raporlama yapabilmek, Analitik düşünebilme ve çözüm odaklı olabilmek, Muhasebe alanında asgari 3 yıl iş tecrübesine sahip olmak ve bunu işyerinden alacağı hizmet belgesi ve sosyal güvenlik kurumu hizmet dökümü ile belgelemek gibi nitelikler aranıyor. Adaylar bu ilana İş İlan No (00005018233) ile İŞKUR üzerinden başvuru yapabilirler.

Diğer 4 kişilik alım için ise adaylardan,  Firmaların muhasebe veya insan kaynakları departmanında bordro, ücret tahakkuku, personel özlük işleri, SGK giriş-çıkış ve e bildirge konularına hakim olmak ve bu alanda en az üç (3) yıl çalışmış olmak ve bunu işyerinden alacağı hizmet belgesi ve sosyal güvenlik kurumu hizmet dökümü ile belgelemek,  Planlama, takip, muhasebe, maliyet kontrolü ve raporlama yapabilmek. MS office programlarını kullanabilmek, Vergi ve sosyal güvenlik mevzuatlarına hakim olmak, İş kanunu hakkında bilgi sahibi olmak, analitik düşnebilme ve çözüm odaklı olabilmek gibi nitelikler aranır. Adaylar bu pozisyon için başvurularını İş İlan No (00005018122) ile gerçekleştirebilirler.