Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı memur alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre ÖSYM bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Düşük KPSS Puanı ile memur alımı gerçekleştiirlecek. 11 Farklı Grupta olmak üzere Memur alımı yapılacak olup kontenjan bilgisi ve başvuru detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

ÖSYM Memur Alımı Kontenjan Bilgisi nedir?

ÖSYM bünyesine 15 kişilik kadro ile memur alım yapcağını bildirdi. ALımlar 11 Farklı Grupta olmak üzere "  Sınav Hizmetleri Uzmanı" kadrosunda gerçekleştirilecektir. Buna göre adaylardan aranan mezuniyet bilgisi şöyledir;

Başvurular Sona Eriyor

ÖSYM Memur alımı başvurusu 3 Mayıs 2023 tarihi ile başlamıştı ve artık sona eriyor. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını en geç 17 Mayıs 2023 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvuru yapacak adaylar başvurularını ÖSYM Üzerinden değil de Kariyer adresinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

BAŞVURU ADRESİ: https://www.turkiye.gov.tr/osym-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

KPSS 60 Puan Şartı var!

Söz konusu memur alımı için adayların ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Başvuru Değerlendirmesi KPSS ye Göre!

En yüksek puan alan adaydan başlanarak, ilan edilen kadro sayısının 10 katı kadar aday sözlü sınava davet edilecektir. Sonuncu aday ile aynı puana sahip olan adaylar da sınava alınacaktır

Sözlü SInav Yapılacak!

Sınav Hizmetleri Uzmanı pozisyonu için giriş sınavı, sözlü usulü ile ÖSYM Başkanlığı, Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA adresinde yapılacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylara ilişkin tüm duyurular, https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr ve https://www.osym.gov.tr/ üzerinden yapılacaktır. Ayrıca adaylara yazılı bildirim ve tebligat yapılmayacaktır.