ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulmuş olan 100 Kamu personeli alımı ilanında sona geldik. Başvuru yapmış olan adaylar sonuçları beklemeye başladılar bile. Peki bu kapsamda başvuru detayları nedir? Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Değerlendirmeler nasıl yapılacak? tüm detayları sizlerle haberimizde paylaşıyoruz.

100 Kamu Personeli Ataması Yapılacak!

KPSS 2021/8 tercih kılavuzu ile Meteoroloji genel Müdürlüğüne kamu Personeli ataması yapılacak. Bu yönde 89 Mühendis ve 11 Büro Personeli alımı yapılacak. Merkez ve taşra Teşkilatına yapılacak atamalar ile alımlar farklı illerde gerçekleştirilecek.

Tercihlerde Son Gün!

KPSS 2021/8 tercihleri sona eriyor. 27 Ekim 2021 tarihi ile başlamış olan tercih işlemleri artık sona ermektedir. En geç 2 kasım 2021 tarihi saat 23:59 a kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacak. tercih işlemleri ÖSYM resmi başvuru adresi üzerinden 25 TL tercih üceti karşılığında yapılmaktadır.

Tercih Değerlendirmeleri Nasıl Yapılacak?

Meteoroloji genel Müdürlüğüne KPSS 2021/8 tercihleri için başvurular KPSS Puanına göre yapılıyor. Bu yönde adayların alanına göre ve Alım yapılacak şehre göre yapılacak sıralama ile en yüksek puandan başlanmak üzere en düşük KPSS Puanı sıralamasına göre yapılacak. 

ÖSYM tarafından yerleştirilen adayların atama işlemleri ilgili kurum tarafından yapılacaktır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların ilgili kurum tarafından atamaları yapılmayacaktır.

Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS 2021/8 tercihleri 2 kasım 2021 tarihi ile sona erecek olup tercih sonuçları en geç 10 gün içerisinde açıklanması beklenmektedir. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir.

Ayrıca tercih sonuçları açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indiriniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA