Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi başkanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda yayımlanmış olan kılavuza göre Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesine 2 bin 153 kişilik kadro ile memur alımı yapacağını bildirmişti. Alımlar 2020 KPSS/7 kapsamında yapılacak olup Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olanlar tercih yapabilecekler.

Bu kapsamda Tarım Bakanlığı Alımları, Lise mezunlarından Ziraat Teknisyeni alınacak. Ön Lisans mezunları için, Ziraat ve Veterniner sağlık teknikeri alımı yapılacak.

Lisans mezunlarından ise, Ziraat, Bahçe bitkileri, Bitki Koruma, Zootekin, Gıda, Su Ürünleri, Orman, Bilgisayar, Endüstri, İnşaat, Makina mühendisi ve Veteriner Hekim kadrolarında alım yapılacak.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

ÖSYM KPSS tercihleri için ve Tarım ve Orman Bakanlığı memur alımı için adaylardan genel olarak ve özel olarak aşağıdaki nitelikler aranacaktır.

  • 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki taşıyor olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli aylığı almıyor olmak ve 65 yaşını doldurmamış olmak, 
  • Sağlık bakımından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sorunu olmamak,
  • 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavında Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 50 puan almış olanlar başvuru yapabilecekler.

TERCİH İŞLEMLERİ SONA ERİYOR!

Tarım bakanlığına personel alımı başvuruları 15 Mayıs 2020 tarihinde başlamış olup en geç 28 Mayıs 2020 tarihine kadar tamamlanması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece tercih işlemleri üzerinden yapılacak. Tercih işlemleri ÖSYM merkezi sistemi olan  https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ DUYURULMASI

Adaylar yerleştirme sonuçlarını, ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Yerleşme bilgileri ÖSYM’ce Bakanlığa elektronik ortamda gönderilecektir. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir.

TERCİH YAPMAK İÇİN VE KILAVUZLAR İÇİN BURAYA TIKLA