Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi Başkanlığı az öce bir duyuru yayımladı. Adaylarında beklediği tercihlere  süreç başladı. KPSS 2019/6 tercih kılavuzu ile Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alımı yapacak. peki tercih tarihleri nedir? Tarcih ücreti ne kadar? İşte Detaylar.

EN AZ LİSE MEZUNU OLANLAR TERCİH YAPACAK!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 657 Sayılı Devle memurları kanunun 4/B maddesine göre bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere istihdam sağlayacak. Alımlar en az lise mezunu, Ön Lisans mezunu ve Lisans mezunu olan adaylar için yapılacak.

TERCİHLER BAŞLADI!

Adaylar tercihlerini, 21-27 Kasım 2019 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 27 Kasım 2019 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

NEREDEN TERCİH YAPILACAK?

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2019/6 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri  gerekmektedir.

TERCİH ÜCRETİ NE KADAR ?

Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yerleştirme ücretini (20,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 28 Kasım 2019 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 28 Kasım 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak, sistemden silinecek, bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

TERCİH KILAVUZLARI: