Kamuya Memur alımı ve personel alımı işlemleri devam ediyor. Engelli Memur alımı hakkında yeni duyuru geldi. Kamuya EKPSS yerleştirmeleri ile Şubat sonunda 2323 Memur alımı yapılacak. Geçtiğimiz günlerde ÖSYM aracılığı ile yayımlanmış olan Engelli Memur Personel alımı kapsamında yeni açıklamalar geldi. En az ilkokul mezunu adaylardan atama yapılacak.

2023 Yılı Engelli Memur Personel Alımı Yapılacak Kontenjanlar:

Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Engelli atamaları kapsamında İlkokul, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden atama gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda atamalar,

İlkokul/Ortaokul/İlköğretim Mezunu: 36 Kişi ( Hizmetli )

Ortaöğretim Mezunu: 360 Kişi ( Kaloriferci, Teknisyen, Çocuk Eğiticisi, Hemşire, Hizmtli, İmam Hatip, Kuran Kursu Öğreticisi, Memur, Müezzin Kayyım, VHKİ, Temizlik Hizmetlisi, Sağlık Teknisyeni, Laborant, Veteriner Sağlık Telknisyeni )

Ön Lisans Mezunu: 704 Kişi ( Aşçı, Bilgisayar İşletmeni, İmam Hatip, Kameraman, Kuran Kursu Öğreticisi, Matbaacı, Memur, Muhasebeci, Müezzin Kayyım, Programcı, Sağlık Teknikeri, Sekreter, Tahsildar, Tekniker, Veteriner Sağlık Telknisyeni , VHKİ)

Lisans Mezunu: 1223 Kişi ( Avukat, Bilgisayar İşletmeni, Biyolog, Çocuk gelişimcisi, Din Görevlisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, Hemşire, İmam Hatip, İstatistikçi, Kimyager, Kuran Kursu Öğreticisi, Kütüphaneci, Memur, Mimar, Muhasebeci, Müezzin kayyım, Mühendis, Öğretmen, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Sosyolog, Şehir Plancsı, VHKİ, Veteriner Hekim, Yönetim Görevlisi, Zabıt Katibi )

kadrolarında gerçekleştirilecek.

Engelli Atama Yerleştirme Sonuçları Açıklandı!

05-13 Ocak 2023 tarihleri arasında yayımlanan 2023-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu’nda belirtilen kurallara göre Kılavuzda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyi kadrolarına, engelli kamu personeli yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 27 Şubat 2023 tarihinde saat 14.25’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr  adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecektir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçları 

108 Kontenjan Boş Kaldı!

ÖSYM den gelen açıklamaya göre lise, ön lisans ve lisans seviyesinde 108 kadro bış kaldı. İşte sayısal veriler;

Lise Mezunu Taban Puan:

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI / ARDAHAN / TAŞRA VETERİNER SAĞLIK TEKNİSYENİ 49,18162 puan ile atama yapıldı.

Ön Lisans mezunu Taban Puan

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI / VAN / TAŞRA İMAM-HATİP 59,49478 Puan İle

Lisans Mezunu taban Puan:

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI / ARDAHAN / TAŞRA MÜHENDİS 56,70512 puan ile atama yapıldı

AÇIKLAMA GELDİĞİNDE ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Kamuda Çalışan Engelli Sayısı Artıyor!

Her geçen gün Engelli adaylar için gelişmeler devam ediyor. Bu kapsamda yayımlanan yeni ilanlara göre Engelli memur alımları artıyor. Merkezi yerleştirmeler ile de alımlar devam etmekte olup Bu kapsamda yapılan açıklama;

2002 yılında kamuda çalışan engelli sayısının 5.777 iken, son 20 yılda atanan engelli memur sayısıyla beraber 12 kat artarak 65.662’ye yükseldiğini hatırlatan Yanık, şunları kaydetti:

“2023 yılı Şubat ayı sonunda Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 2.323 engelli bireyin kamuya memur olarak yerleştirilmesini gerçekleştireceğiz. Böylelikle kamuda çalışan engelli memur sayımızı 67.985’e çıkarmış olacağız. Amacımız, engellilerimizin istihdam ve girişim imkanlarını geliştirerek sosyal hayata, günlük hayata, istihdam hayatına doğrudan ve engelsiz diğer vatandaşlarımız kadar eşit bir biçimde katılabilmelerini sağlamak.”