Kamuya Engelli Memur Alımı için duyuru geldi. Engelli adaylarımızın beklediği müjde az önce Aile ve Sosyal Hizmetler bakanı Derya Yanık tarafından paylaşıldı. Derya Yanık Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklama ile Engelli Memur istihdamına da değindi. 

İşin Olsa ekibi olarak Engelli Memur Alımı hakkında tüm bilinmesi gerekenleri sizlerle paylaşacağız.

Kamuya Yeni Engelli Memur Alımı Yapılacak!

Kamuda hizmet veren milyonlarca Memur ve Sözleşmeli personel kadrosu dışında tutlan Engelli Adaylarımız için yeni istihdam açıklaması geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, Osmaniye'de Anadolu Ajansı muhabirlerinin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Söz konusu konuşmalar Asile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi İnternet adresi üzerinde de duyuruldu.

Bu kapsamda Derya Yanık kamuya Engelli Memur istihdamına değindi.

65 bin 662 Engelli Memur İstihdam Edildi!

Engelli ve yaşlılara yönelik çalışmaları da anlatan Yanık, 20 yıl öncesinde engellilerin sokağa çıkarılamadığı, engelli yakını olduğunu ifade etmekten insanların utandığı bir zamandan, bugün engellilerin "bize daha çok istihdam lazım" dediği bir zamana geçildiğini söyledi.

Bunun muazzam bir dönüşüm olduğunu ifade eden Yanık, "Engellilerimizin istihdam hayatına, kamusal hayata, sosyal hayata doğrudan ve doğal bir biçimde ulaşmaları bizim en temel hedefimiz. Engelli istihdamıyla alakalı inşallah önümüzdeki süreçte de yeni istihdam alanları, imkanları oluşturmaya çalışacağız. 2002'de kamuda memur olarak istihdam edilen vatandaş sayısı yaklaşık 6 bin. 2023 Mart ayı itibarıyla 12 kat artarak 65 bin 662'ye ulaşmış durumda. Bu çok önemli bir dönüşümün adı. Önümüzdeki süreçte de bunu artırmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Zihinsel Engelli Çalıştıran İşyerlerine Ödeme!

Derya Yanık yaptığı açıklamasında Açık iş gücü piyasasında istihdamı zor olan özellikle zihinsel engellilerin korumalı iş yerlerinde istihdamını desteklediklerine işaret eden Yanık, Bakanlığın bu iş yerlerinde çalışan her engelli birey için 2 bin 392 lira ücret desteği sağladığını dile getirdi.

Engelli Memur Alımı Şartları Nelerdir?

Kamuya Engelli memur alımı için adaylardan genel olarak " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için Askerlik ile ilgisi olmamak" gibi genel nitelikler aranacak.

Hangi Kadrolarda Memur Ataması Bekleniyor?

Kamuya engelli adaylardan "Hizmetli, Memur, İmam Hatip, Kuran Kursu Öğreticisi, Müezzin Kayyım, Sağlık Memuru, Sağlık Teknikeri, Santral memuru, Sekreter, Teknisyen, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Veteriner Sağlık Teknisyeni, Avukat, Anbar Memuru, Bilgisayar İşletmeni,Enflasyon Memuru, Grafiker, İletişim Görevlisi, Kameraman, Programcı, Sağlık Teknikeri, Tekniker, Veteriner Sağlık Teknikeri, Zabıt Katibi, Büro Görevlisi, Çevre Mühendisi, Elektrik Mühendisi,, Fizyoterapist, Hemşire, İstatistikçi, Mimar, Muhasebeci, Mühendis, Müze Memuru, Pedagog, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Sosyolog, Şehir Plancısı, Veteriner Hekim" gibi kadrolarda Engelli memur alımı yapılacak.

Tercih Kılavuzu ile 3000 Memur Alımı Bekleniyor!

Her yıl ÖSYM üzerinde yayımlanan EKPSS Tercihleri ile En az İlkokul mezunu adaylar içerisinden Engelli Memur Alımları gerçekleştiriliyor. EKPSS Puanına sahip olan adaylar içerisinden alım yapılıyor. Geçtiğimiz yıllarda yapılmış olan ve Bu yıl yapılacak olan Engelli atamaları için en az 3000 kişilik kadro ile Memur Ataması bekleniyor.

ENGELLİ MEMUR ALIMINI BEKLEYENLER YORUMLARA GELSİNLER!

İLANLAR YAYIMLANDIĞINDA ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA