Kamu İhale Kurumu Memur Alımı Yapacak. 11 Ocak 2021 tarihli yayımlanmış olan Memur Alımı ilanına göre 20 Kişilik boş kadro ile Kamu İhale Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak. Bu yönde Kamu İhale Kurumu yapacağı Uzman yardımcılığı giriş sınavı için adaylardan bazı nitelikler talep etmektedir. Adayların genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunn 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Özel olarak ise adaylardan, Eğitim, KPSS ve Yaş şartları aranacak.

ALIM YAPILACAK ALANLAR:

Kamu İhale Kurumu 4 farklı alanda Memur Alımı yapacağıı bilirdi. 3 Farlklı Grupta yapılacak alımlar şöyledir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Genel Başvuru Şartları:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapıalcak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Eğitim Şartı: En az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının tabloda belirtilen fakülte / bölümlerinin birinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

Yaş Şartı: Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1986 tarihinde ve bu tarihten sonra doğmuş olanlar).

KPSS Şartı: ÖSYM tarafından (A) grubu kadrolar için 2019 ve 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) tabloda belirtilen puan türlerinden (2. ve 3. Grupta yer alan puan türlerinin herhangi birinden) 80 (seksen) ve üzeri puan almış olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Kamu İhale Kurumu memur alımı başvuruları 18 ocak 2021 tarihi ile başlaytacak olup en geç 29 Ocak 2021 tarihine kadar yapılacak. Başvurular sadece Kurumun resmi internet sitesinde yer alan “Kamu İhale Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı” modülündeki “Sınav Başvuru Formu”nu elektronik ortamda tam ve eksiksiz olarak doldurduktan sonra; elektronik olarak başvuracaklar.