Kamu Gözetimi Kurumu bünyesimdeki personel eksikliğini karşılamak üzere sınav yapacağını duyurdu. Yapılmış olan duyuruya göre Kamu Gözetimi Kurumu, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Bağımsız Denetçilik Sınavı düzenleyecek. Bu kapsamda adaylardan aranan şartlar ve başvuru bilgileri belirtildi.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Adaylardan aranan şartlar doğrultusunda sınav başvuruları kabul edilecek. Bu yönde Sınava; hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilgiler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olanlar veya diğer öğretim dallarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma almış olanlar başvurabilir.

SINAV BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bağımsız Denetçilik sınavına başvurular 22 Nisan 2019 tarihinde alınmaya başlanacak ve en geç 03 mayıs 2019 tarihine kadar saat 17:00 a kadar devam edecektir. Bu yönde başvurular elektronik ortamda “ http://www.kgk.gov.tr” adresinde yer alan Başvuru Formunun doldurulması suretiyle yapılacaktır. Bunun dışında yapılacak şahsen veya posta yolu ile başvurular kabul edilmeyecektir.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kamu Gözetimi Kurumu ( KGK ) bağımsız denetçilik sınavı için başvuru sonuçlarını sınav tarihinden en az 15 gün önce Kamu Gözetimi Kurumu resmi internet sitesinde duyuracaktır.  başvuruları iptal edlen adaylar itirazlarını sonuçlar açıklandıktan 7 gün içerisinde yapmaları gereklidir.

SINAVIN TARİHİ VE YERİ:

Bağımsız Denetçilik Sınavı 23 Haziran 2019 tarihinde Ankara ve İstanbul’da yapılacaktır. Sınav yeri ve saati sınav tarihinden en az on beş gün önce Kurum internet sitesinde duyurulacaktır.

İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek ve ilanın tam metnini incelemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam metni