Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanmış olan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere ilan yayımlamıştı. Yayımlanmış olan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ilk devlet memurluğuna atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında yönetmeliğe göre 6 kişilik boş kadro ile sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli memur alım ilanına başvurular bazı nitelikler doğrultusunda yapılacak olup, tüm şartları taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. Söz konusu sivil memur alımı başvuruları 08 Ekim 2019 tarihinde başlamıştı ve hala devam ediyor. Ancak adayların kafalarında bazı problemler oluşuyor ve KPSS şartı olup olmadığı hakkında hala net bilgi sahibi değiller. 

Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımı hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

Adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Sağlık açısından görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacak.

KPSS DETAYI NEDİR?

KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı (70) olarak, YDS veya Yükseköğretim Kurulunca YDS dengi sınavlardan puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın YDS puanı (0) olarak dikkate alınır,

KPSS puanının yüzde yetmişi ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak, belirtilen kontenjanın on katına kadar aday ile son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı “Uygulamalı Meslek Bilgisi ve/veya Mülakat Sınavı’’na çağrılacaktır. [(Sınavın icra edileceği tarih dikkate alınarak KPSS puanı 2 yıl (2018, 2019), YDS puanı 5 yıl (2015, 2016, 2017, 2018, 2019) geçerlidir.)].

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

Jandarma Genel Komutanlığına memur alımı başvuruları 08 Ekim 2019 tarihinde başlamış olup en geç 25 Ekim 2019 tarihine kadar saat 17:00 a kadar sadece e https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi ‘‘Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi’’ üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI