Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelindeki şehir hastanelerini yapımları devam ediyor. Bakan Fahrettin Koca ve Başkan Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda İstanbul’da iki farklı yerde pandemi hastanesi kurulacak.

YENİ SAĞLIKÇI VE YARDIMCI PERSONEL ALINACAK MI?

Hastanelerin inşaatları başladı. Buna göre bir tanesi Atatürk Havalimanı yerleşkesinde gerçekleşecek. Diğer hastane ise Sancaktepe’de yapılacak. Samandıra ilçesindeki hastanenin çalışmaları da başladı. Hastane inşaatları 24 saat vardiyalı olarak çalışmalara ara vermeden devam edeceği ifade edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin koca geçtiğimiz gün basın mensuplarına yaptığı açıklamalar sonrasında Gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. Sorulardan bir tanesi de hastanenin yap işlet devret ile mi yapılacağı ve yeni personel alınıp alınmayacağı sorusu oldu. Hastanenin Sağlık bakanlığı tarafından yapılacağı ifade edildi. Diğer yandan geçtiğimiz günlerde ilanları açıklanan 32 bin kişilik sağlık personeli ile yardımcı kadrodaki alımların yapıldığı açıklandı. Buna göre henüz yeni bir ilan ile sağlıkçı ve yardımcı perosonel alımı söz konusu olup olmayacağı ile ilgi bir değerlendirme yapılmadı. 32 bin ilan ile yeni alınan personellerin ve çevre hastanelerde görevli olan perosonellierin buralarda istihdam edilmesi bekleniyor.