İSKİ ( İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ) Memur Alımı ilanı yayımladı. Yayımlanan Memur Alımı 2021 ilanına göre İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Teftiş Kurulu Başkanlığına Müfettiş Yardımcısı alımı yapacak. Alımları Giriş Sınavı belirleyecek olup sınava giriş için adaylardan KPSS puanı şartı aranacak.

Kadro Bilgisi:

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığında görevlendirilmek üzere; “İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Yönetmeliği” hükümlerine göre Genel İdare Hizmetleri sınıfında 6 ncı derecede boş bulunan 8 (sekiz) adet Müfettiş Yardımcısı kadrosuna memur alınacaktır.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Müfettiş Yardımcısı alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " şartları aranacak.

Özel Olarak ise,

  • Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bu alanlarda en az dört yıl lisans eğitim veren ve bu okullarla denkliği YÖK tarafından kabul edilen yerli ve yabancı fakültelerden birini bitirmiş olmak,
  • 01/01/2021 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1986 ve daha sonraki doğumlular),
  • Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2019 ve 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu KPSS P48 puan türünden asgari 70 (yetmiş) ve daha üzeri puan almış bulunmak,
  • Müfettiş karakter ve niteliklerine haiz olmak,
  • Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından sağlık yönünden sağlam ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarına dayanıklı olduğuna dair sağlık raporu almak. (Bu rapor sözlü sınavı kazananlardan istenir.)

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İSKİ Memur Alımı için başvuruları 26 Aralık 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 10 Ocak 2021 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ