Resmi Gazete 24 Mayıs 2022 ilanları yayımlandı. Bu yönde İki Belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda memur alımı yapılacağını bildirdi. Nisan ayında oldukça yoğun geçen Belediye Memur alımları için Mayıs ayında da ilanlar yayımlanmaya devam ediyor. Gelen yeni memur alımı ilanları için En az 55 KPSS Puanı İle Memur alımı yapılacağı açıklandı. İlanlar için başvuru süreci henüz başlamamış olup Haziran ayında başlayacak olan ilanlar hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

Hangi Pozisyonlarda Belediye Memur Alımı Yapılacak?

Belediyeler yayımladıkları ilanlar ile;

  • Zabıta Memuru,
  • İtfaiye Eri,
  • Şehir Plancısı,

pozisyonlarında 657 sayılı Devlet memurları kanuna tabi olarak Belediye Zabıta, İtfaiye ve İlk Defa atanacaklara uygulanacak sınav ve atama yönetmeliği ile memur alımı yapacaklarını duyurdular.

Belediyelere Kimler Başvuru Yapabilecek?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise KPSS, Eğitim, Yaş, Boy. gibi şartlar talep edilecek.

Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alımı Şartları:

- Adayların yapılacak Zabıta ve İtfaiye eri sınavı itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak,

- Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160cm boyundan kısa boylu olmamak,

- En az B ve C Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

- İtfaiye Eri alımları için sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları gereklidir.

- Zabıta Memuru alımları Ön Lisans ve İtfaiye Eri alımları Lisans mezunu adaylar içerisinden alım yapılacak.

Şehir Plancısı Şartları:

- Lisans Düzeyinde Eğitim veren fakültelerin Şehir ve Bölge Planlama Programı’ndan mezun olmak,

- En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

KPSS Şartı Nedir?

2020 yılında yapılan KPSS'den Şehir Plancısı için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Zabıta Memuru Alımı için P93 puan türünden en az 60 ve İtfaiye Eri Alımı için P3 puan türünden en az 55 puan almış olmak şartı aranacak.

İlan Yayımlayan Belediyeler ve Başvuru Tarihleri:

Resmi gazetede 24 Mayıs 2922 tarihi ile gelmiş olan ilanlar ile aşağıdaki Belediyeler alım yapacak.

Osmancık Belediyesi başvuruları 20 - 26 Haziran 2022 - İlanın Detayları: https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2022/05/20220524-4-15.pdf

Karaadilli Belediyesi başvuruları 28 Haziran. - 1 Temmuz 2022 - İlanın Detayları: https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2022/05/20220524-4-14.pdf