Resmi Gazete'nin 23 Mart 2020 tarihli yayımına göre İçişleri Bakanlığı bünyesindeki memur ihtiyacını karşılamak üzere memur alımı yapılacağını bildirdi. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı Merkez teşkilatındaki eksiklik için Genel İdare Hizmetleri sınıfında Boş bulunan 15 kişilik boş kadro ile Bakanlığın Dernekler Denetçi Yardımcısı kadrosuna Giriş sınavı ile Denetçi Yardımcısı alınacak.

GİRİŞ SINAVI YAPILACAK!

İçişleri Bakanlığı yayımladığı ilana göre 2020 yılı kapsamında İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı Giriş sınavı yapılacak. Söz konusu Giriş sınavı sçzlü olarak 06 Mayıs 2020 tarihi ile 08 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Söz konusu Giriş sınavına adayların KPSS puanı sırasına bakılarak yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

1 - 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,

2 - En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

3 - Giriş (Sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.(01/01/1985 tarihinden sonra doğanlar),

4 - ÖSYM tarafından 2018-2019 yıllarında yapılan “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP23” puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 90 kişi içerisinde bulunmak (90 ıncı aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş sınavına alınır).

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

İçişleri Bakanlığına memur alımı başvuruları 06 Nisan 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 10 Nisan 2020 tarihine kadar devam edecektir. Bu kapsamda adaylar başvurularını sadece İnternet ordamında Bakanlığın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yayınlanacak olan sınav başvuru linki üzerinde yer alan “2020 yılı İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna” www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile elektronik ortamda yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ