İçişleri Bakanlığı Memur Alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Resmi Gazetede 13 Mayıs 2023 tarihli yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre İçişleri Bakanlığına bağlı olam Göç İdaresi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı ilanlarda ve kadrolarda görevlendirilmek üzere Memur Alımı gerçekleştirilecektir.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre;

  • 7 (yedi) adet Göç İdaresi Başkanlığı Denetçisi alımı ( Naklen ),
  • 15 (on beş) adet Denetçi Yardımcısı, 

Başvuru İçin Adaylardan Aranacak Şartlar Nelerdir?

Söz konusu kadrolarda adaylardan çeşitli şartlar aranacak. Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. madesindeki nitelikler aranacak.

KPSS Detayı Nedir?

Denetçi yardımcısı alımları için KPSS siz Memur alımı yapılacak. Ancak Denetçi Yardımcısı Giriş sınavına katılacak adaylardan KPSS Şartı aranacaktır.

Denetçi Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Kanun maddesinin yürürlüğe girdiği 30.11.2022 tarihi itibariyle genel ve özel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinde mesleğe özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutularak müfettiş, denetçi, denetmen ve kontrolör kadrolarında yardımcılık veya stajyerlikte geçen süreler dâhil en az beş yıl görev yapmış olmak.

Denetçi yardımcısı Alımı Başvuru Şartları Nedir?

  • 2021 veya 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) KPSSP23 puan türünden 70 puan almış olmak,
  • 01 Ocak 2023 tarihi ile 35 yaşını doldurmamış olmak,
  •  En az 4 yıllık lisans eğitim veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

Başvurular ne Zaman ve Nasıl gerçekleştirilecek?

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı memur alımları çin başvurular sadece Göç İdaresi Başkanlığı kariyer adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda başvurularınızı aşağıdaki tarihler içerisinde gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Denetçi Alımı Başvuru Tarihleri: 19 - 26 Mayıs 2023

Denetçi Yardımcısı Alımı Başvuru Tarihleri: 22-26 Mayıs 2023

DENETÇİ YARDIMCISI ALIMI İLANIN TAM METNİ

DENETÇİ AIMI İLANIN TAM METNİ