Resmi Gazete 14 Aralık 2022 tarihli memur alımı ilanları yayımlandı. Az Önce yayımlanan memur alımı ilanlarına göre İçişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Bakanlığın merkez Teşkilatında görevlendirmek üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında olmak üzere 50 kişilik boş kadro ile İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı alımı gerçekleştirilecektir. 2023 yılı memur alımı için adaylardan aranan nitelikler nelerdir? Başvuru detayları nedir?

Kontenjan Bilgisi Nedir?

İçişleri Bakanlığı 50 Dernekler Denetçi Yardımcılığı Giriş sözlü sınavı ile 50 memur alacak. Alımlara Ankara'da yapılacak sözlü sınav sonucuna göre belirlenecektir.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartları Nelerdir?

Bakanlık memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

Başvuru için adaylardan özel olarak KPSS, Eğitim, Yaş şartları aranacaktır.

KPSS Şartı Ne Olacak?

Dernekler Denetçi yardımcısı alımı içni 2021 veya 2022 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme sınavından KPSSP23 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Eğitim Şartı:

En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği olan bölümlerden mezun olmuş olmak.

Yaş Şartı Var Mı?

Giriş (sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01/01/1988 tarihinden sonra doğanlar) gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Bakanlık Dernekler Denetmen Yardımcısı alımı için başvurular sadece İnternet'ten gerçekleştirilecektir. Bunun dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru Tarihleri: 26 - 30 Aralık 2022

Başvuru Adresi: Başvurular www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesindeki “Duyurular” bölümünde yayımlanacak olan “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığıyla e-Devlet üzerinden elektronik ortamda alınacaktır.

İLANIN TAM METNİ