İçişleri Bakanlığı memur alımı hakkında duyuru geldi. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Bakanlık bünyesine 300 Uzman Yardımcısı istihdam edecek. Bu kapsamda adaylar Sözlü Giriş sınavına katılacak. 

300 Memur Alımı Yapılıyor! 

Bakanlık 30 Ocak 2023 ile 3 Şubat 2023 tarihleri arasında 300 memur alımı başvurularını gerçekleştirdi. Bu yönde adaylar İl Planlama Uzman Yardımcısı kadrosuna başvuru gerçekleştirdi. 

Başvuru Sonuçları Açıklandı!

27 Mart-7 Nisan 2023 tarihlerinde yapılan sözlü sınavlara katılan adaylar; sözlü sınav puanlarını e-Devlet üzerinden “İçişleri Bakanlığı/e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler” başlığı altında yer alan “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığı ile açılan uygulamadaki “Başvurularım” sekmesinden takip edebileceklerdir. Sınav ile ilgili bilgilendirmeler için adaylara ayrıca herhangi bir yazılı bildirim yapılmayacaktır.

Sözlü Sınava İtirazlar Ne Zaman?

Sözlü sınav puanlarına itirazlar, 26-28 Nisan 2023 tarihleri arasında hafta içi (09:30- 17:30) mesai saatleri içerisinde yapılacaktır. Adayların belirtilen tarihlerde, bizzat veya faks yolu ile İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne (Faks: 03124256130) bir dilekçe ile itirazda bulunabilecektir. Söz konusu tarihler ve saatler arasında yapılmayan itirazlar işleme alınmayacak olup, bu durumda bulunan adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır.

İtiraz sürecinin bitimine müteakip, sözlü sınav sonuçlarına ilişkin bilgiler e-Devlet üzerinden “İçişleri Bakanlığı/e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler” başlığı altında yer alan “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığı ile açılan uygulamadaki “Başvurularım” sekmesinden adaylara duyurulacaktır.

Editör: TE Bilisim