İçişleri Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel ve memur alımı yapmakta olup hazırlamış oldukları bildiriyi Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna ilan etmektedir. Yeni yayımlanan bildiriye göre Bakanlığın Türkiye'nin farklı şehirleri için toplam 20 avukat alımı yapacağı öğrenildi. Peki hangi şehirler için alımlar yapılacak ve detaylar nedir?

Başvuru Tarihi

İçişleri Bakanlığının yayımlamış olduğu ilana göre Avukatlar boş kadrolar için alınacak olup 16 - 20 Ocak 2017 tarihinde Ankara'da sözlü sınav düzenlenecek. Bu sınavda başarılı olan adaylar İçişleri Bakanlığı bünyesinde avukat olarak görev yapacak.

Hangi Şehirler İçin Alım Yapılacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile toplam 20 avukat alımının yapılacağı duyuruldu. Peki alınacak olan avukatlar hangi şehirlerde görev yapacak. Yayımlanan bildiriye göre;

Bakanlık Hukuk Müşavirliği
Aydın Valiliği
Artvin Valiliği
Batman Valiliği
Denizli Valiliği
Erzincan Valiliği
Kayseri Valiliği
Kilis Valiliği
Kocaeli Valiliği
Malatya Valiliği
Manisa Valiliği
Muğla Valiliği
Nevşehir Valiliği
Ordu Valiliği
Rize Valiliği
Sivas Valiliği
Tekirdağ Valiliği
Tunceli Valiliği

Yukarıda belirtilen bölge ve kurumlar avukatlar istihdam edecektir. Başvuru yapacak olan adayların 22 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması gerekmekte ve KPSSP3 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir. Başvurular 5 Aralık - 9 Aralık 2016 tarihleri arasında aşağıda ki link üzerinden yapılacaktır.

www.icisleri.gov.tr