Gençlik ve Spor Bakanlığı memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmoş olan memur alımı ilanına göre Gençlik ve Spor Bakanlığı 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu ile Gençlik ve Spor Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Yarışma Sınavı ile 25 Gençlik ve Spor Uzman Yardımcısı Alımı yapılacak. Aynı zaman da KPSS 60 Puan ile Memur Alımı yapılacak. Bakanlık 3 farklı alanda alım yapacak olup kadro dağılımı ve başvuru niteliklerini sizlerle paylaşıyoruz.

3 FARKLI ALANDA 25 MEMUR ALINACAK!

Gençlik ve Spor Bakanlığı 3 farklı Grupta olmak üzere 25 Memur alacak. Alımlar farklı gruplardaki KPSS puanı ile yapılacak olup dağılım şöyledir;

KİMLERİN BAŞVURUSU GEÇERLİ SAYILACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman yardımcılığı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki A Bendinde bulunan nitelikleri taşıyor olmak şartı aranacak. Özel Olarak ise,

  • Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren ve yukarıda yer alan tabloda belirtilen öğrenim dallarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.
  • Yarışma sınavının yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak.
  • ÖSYM tarafından 2019 ve 2020 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında, yukarıda öğrenim dallarına göre belirlenen puan türlerinden en az 60 (altmış) puan almış olmak.
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak.
  • Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek hastalığı bulunmamak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Bakanlığın KPSS 60 puan ile memur alımı başvuruları 08 Şubat 2021 tarihi ile başlamıştı. Adaylar başvurularını en geç 15 Şubat 2021 tarihi ile sona erecektir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını basvuru.gsb.gov.tr adresi üzerinden “Gençlik ve Spor Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Başvuru Formu” nu doldurarak elektronik ortamda yapacaklardır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman yardımcılığı Giriş Sınavına katılacak adayların duyurusu sınavdan önce Bakanlığın resmi İnternet adresi üzerinde yayımlanacaktır. Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adayların değerlendirmesi KPSS puanı ile yapılacak. Başvuru yapmış olan adayların KPSS puanı ele alınarak en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile sınava kadro sayısının 20 katı aday yazılı sınava katılacak.

Başvuru sonuçları açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA