Gençlik ve Spor Bakanlığı ( GSB ) bünyesinde yurt yönetim memuru alımı yapacak. Yılın başlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu 8 bin 121 kişilik kadro ile Sözleşmeli Personel ve İşçi alımı yapacaklarını açıklamışlardı. İlan için kadro dağılımı belli oldu ancak ilan başvuru kılavuzu henüz yayımlanmadı. Adaylar büyük bir heyecanla ilanı bekliyor.

İLGİLİ HABER: GSB 8 Bin 121 Sözleşmeli Personel ve İşçi Alımı Başvuruları Başlıyor Mu?

652 YURT YÖNETİM PERSONELİ ALINACAK!

GSB kadro dağılımın 2021 yılı Yurt Yönetim Memuru alımı yapılacağı görülmektedir. GSB 2020 yılında 500 kişilik kadro ile alım yapmıştı ancak Büyükşehirlerde alım yapılmadı. 2021 yılında diğer şehirlerinde ekleneceğini ön görmekteyiz. 08/04/2021 Tarihli ve 2021/192 Sayılı Kararın Eki ile İhdisası Uygun Görülen Sözleşmeli Personel Pozisyonlarına göre 652 Yurt Yönetim Memuru Alımı yapılacak.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR MU?

Adayların en çok merak ettiği konulardan birisi de başvuruların ne zaman başlayacağı oldu. Bu yönde çıkan haberlere göre başvuruların Bayram sonrası yayımlanması beklenmektedir. Adaylar şimdiden heyecanlı ve başvuruların Ağustos ayının ilk haftası veya hemen bayramdan sonra başlaması beklenmektedir.

YURT YÖNETİM MEMURU ALIMI ŞARTLARI:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7’nci alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 3. Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak,

Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 65 yaşından büyük olmamak,

Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almamak, (Dul ve yetim aylığı hariç)

Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak,

Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak,

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.

Adayların başvurunun son günü itibarıyla aranan şartlara haiz olması gerekmektedir.

KPSS ŞARTI:

Yurt Yönetim Memuru alımı için adaylardan taban 60 puan aranacaktır. Bu kapsamda 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

İLANDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİR.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA