BAKAN SOYLU DUYURDU MART AYINDA 8 BİN BEKÇİ ALIMI

Bekçi alımlarıyla alakalı olarak 10 bin kadro ihdası yapılmıştı. İçişleri Bakanı Soylu bu kadro ihdasından sonra kadro sayısının 10 bin 500 olduğunu dile getirmiş ve 10 bin 500 bekçi alımı yapılacağına işaret etmişti. Açıklamasında bekçi alımlarıyla alakalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın talimatlarına yer vermiş ve bekçilerin sorumluluk alanlarında elde ettikleri başarılara değinmişti. Bu alımlarla alakalı süreç netleşti ve Bakan Soylu alımların Mart ayında yapılacağını vurguladı.

MART AYINDA 8 BİN BEKÇİ ALIMI YAPILACAK, BEKÇİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER OLACAK? ASKERLİK ŞARTI VE YAŞ ŞARTI İYİLEŞTİRİLİR Mİ?

Sosyal medya platformlarından binlerce aday bu konuda seslerini gündeme taşımaya çalışmaktadırlar. Bekçi alımlarıyla alakalı uygulanan başvuru koşullarında askerlik yapmış olmak ve 31 yaşından büyük olmamak zorunlulukları yer alıyor. Adaylar bu yaş şartının 35 e çekilmesini ve askerlik yapmış olmak şartının kaldırılmasını istiyorlar. Sosyal medyada gündem oluşturmaya çalışan adaylar, bu konuda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu' dan yardım bekliyorlar. Bekçi alımı konusunda başvuru şartlarıyla alakalı bir gelişmenin yaşanıp yaşanmyacağı merak ediliyor.

BEKÇİ ALIMI İLLERE GÖRE KADRO DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Bakan Soylu tarafından yapılan açıklamada, bazı illere kadro sayısında torpil geçileceğine yani sayının fazla tutulacağına vurguda bulunarak, müjdeli haberi vermişti. İhtiyaca göre bekçi alım sayılarında büyükşehirlerde özellikle İstanbul ve Ankara gibi illerde bekçi alım sayısının yüksek olacağına değinmişti. Bu bakımdan daha önceki açıklamalarda da ifade edilen bekçi alımlarının tüm vilayetlere yönelik olarak yapılacağı sözlerine ek olarak İstanbul ve Ankara' da bekçi sayısının yükseleceğini söylemek mümkün durumdadır.

BEKÇİ ALIMLARI BAŞLAYACAK, İLANI İLK SİZ ÖĞRENİN - UYGULAMALARI İNDİRİN

Bekçi alımı için uygulanacak ilan sürecinin yakın zamanda başlaması bekleniyor. Mart ayının ilk haftasında bu ilanlar yayımlanacak dolayısıyla çok kısa bir zaman kaldı. İlanlar ilk yayımlandığı anda bildirim almak isterseniz isinolsa.com mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirebilir, ilanlardan bildirim alabilir, başvuru koşullarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca Mart ayı 8 bin bekçi alım tarihiyle alakalı gelişmelerden de öncelikli olarka haberdar olabilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

ANdroid> Tıklayınız

Instagram' da takip edin bekçi adaylarıyla fikir alışverişi yapın! Tıkla, takip et!