Adaylar Emniyet Genel Müdürlüğü EGM 2018 yılının ilk Polis özel harekat alımları için ilan yayımlanmasını merakla beklemekte. Bilindiği gibi önceki dönem olan 21. dönem PÖH alımlarında mülakat ve alım süreci devam ediyor. Adaylar 2018 yılında alınacak olan 10 bin 703 PÖH alımlarının başlamasını bekliyor. Alımlar ne zaman başlayacak? Lise mezunu PÖH alımları ve KPSS şartı olacak mı? Bayan polis özel harekat alımlarına ayrılan kontenjan ne kadar tüm bu sorular adaylar tarafından en çok merak edilen sorular arasında, isinolsa.com sitemizde alımlara ilişkin tüm detayları takip ediyor ve ziyaretçilerimizle an bean duyurmaya devam ediyoruz.

10 BİN 703 PÖH ALIMI NE ZAMAN?

Polis Akademisi Başkanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünde görev alacak olan polis özel harekat polislerinin alımları için duyuru yayımlıyor. Henüz yeni alımlara ilişki bir duyuru ve bilgilendirici bir açıklama yapılmış değil. Alımlara ilişkin duyuruların ne zaman açıklanacağına ilişkin bir takvim bulunmuyor. Beklenen başvuruların 1 yada 1.5 ay içerisinde açıklanarak başvuru alınması bekleniyor. Şubat ayında ya da mart ayına kadar duyuru yapılması bekleniyor.

YAŞ ŞARTI !

Bilindiği gibi 10 bin 703 alımlarına ilişkin detaylar EGM'nin faaliyet ve performans raporlarında ortaya çıkmıştı. Adayların en çok eklentilerinden bir tanesi yaş şartının esnetilmesi ve bunun için gerekli adımların atılmasıdır. Adayların kpss şartı olmadan başvuru yapabilmesi için geçtiğimiz aylarda KHK ile başvuru şartlarına eklenmişti. Yeniden kpss şartı getirilmesi adaylar için hayal kırıklığına neden olacaktır. Yeni bir düzenleme de değişiklik yer almaz ise şuan ki başvuru şartlarında kpss şartı bulunmuyor.

PÖH BAYAN SAYISI !

PÖH alımlarında bayan adaylar yoğun bir ilgi ile karşılaşıyor. 21. dönem Pöh alımlarında bayan başvuruları 23 in civarında olmuştu. Bayan adayların alımlardaki bayan kontenjanın arttırılmasını istiyor.