Diyanet İşleri Başkanlığı yeni ilan yayımladı. Az Önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gelmiş olan duyuruya göre İki fakrlı alanda olmak üzere Memur alımı yapılacağı açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatında istihdam edilmek üzere yayımladığı ilana göre KPSS B Grubu puan sırası ile Mühendis Alımı yapacak. 

Yeni Memur Alımı İlanı Yayımlandı!

Diyanet İşleri Başkanlığı daha önce de yayımladığı ilan le Lise ve Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden 4538 sözleşmeli personel alımı yapılacağını aktarmıştı. Ancak yeni gelen ilana göre 20 Mühendis alımı yapılacak.

Önceki ilan ile Diyanet İşleri Başkanlığı 1837 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 51 Şoför, 1971 Temizlik Görevlisi, 679 Aşçı alımı yapacağını bildirmişti. 

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/dib-2023-yili-4538-sozlesmeli-personel-alimi-en-az-lise-guvenlik-h44313.html

Yeni yayımlanan ilana göre;

18 Bilgisayar Mühendisliği ve 2 Adli Bilişim Mühendisliği bölümü mezunu adaylardan alım yapılacak.

Başvuru İçin Adayalardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Üniversitelerin yukarıdaki tabloda belirtilen lisans düzeyindeki ilgili bölümlerinden veya bu bölümlere eş değerliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olmak,
  • 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının KPSSP3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak,

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığının Mühendis alımı için başvurular başlamış olup en geç 10 gün içerisinde başvuruların yapılmış olması gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri: 2 - 12 Mayıs 2023

Başvuru Adresi: sinav.diyanet.gov.tr

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim