Diyanet İşleri Başkanlığı memur alımı için ilan yayımladı. Resmi İnternet adresi üzerinde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere Başkanlık merkezinde görevlendirmek üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında 7 Müfettiş Yardımcısı alımı gerçekleştirilecektir. Lisans mezunu adaylar içerisinden memur alımı yapılacak olup Herhangi bir KPSS şartı aranmayacaktır.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Başvuru Şartları Ne Olacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı memur alımında adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Müfettiş yardımcılığı giriş sınavının ilan edildiği tarihte Başkanlığın vaizlik, dengi ve üstü kadrolarında görev yapıyor olmak. Sağlık durumu her türlü iklim şartlarında müfettişlik yapmaya elverişli olmak. Memuriyete engel adli sicil kaydı bulunmamak şartları aranacaktır.

Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde belirtilen ortak nitelik şartını taşıyor olmak, Müfettiş yardımcılığı yarışma sınavında daha önce iki defa başarısız olmamak, Son beş yıl içerisinde aylıktan kesme, on yıl içerisinde de kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almamış olmak şarttır.

KPSS Şartı Yok!

İlgili ilan için başvurularda adaylardan herhangi bir KPSS şartı aranmayacaktır. Eğitim ve diploma ile alım yapılacak. Herhangi bir KPSS şartıda aranmayacaktır.

Yaş Şartı Nedir?

1 Ocak 2022 tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak.

Eğitim şartı:

En az lisans düzeyinde Dini Yükseköğretim görmüş olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı memur alımı için başvurular 3 Ekim 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 14 Kasım 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece  DİBBYS Programı üzerinden “https://dibbys.diyanet.gov.tr/sinav” yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim