Diyanet İşleri Başkanlığı memur alımı için geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile toplamda 23 Memur Aımı yapılacağını bildirmişti. Az önce Diyanet İşleri Başkanlığından gelmiş olan duyuruya göre başvuru tarihlerinde güncelleme yapıldı. Bu kapsamda Başvurularına başlayan adayları veya başlamamış olan adayları ilgilendirmektedir. Başvuru için süreler uzatıldı. Peki ilanların detayları nelerdir? Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı Memur Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere yayımladığı memur alımı ilanına göre eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda Memur alımı yapacak. Toplamda 23 Memur alımı gerçekleştirilecek olup Merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere Kontenjanlar;

  • 7 Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı,
  • 16 Diyanet İşleri Uzman yardımcısı,

kadrolarında memur alımı gerçekleştirilecektir.

Memur Alımı Güncelleme İlanı Yayımlandı!

Diyanet İşleri Başkanlığından gelen duyuruya göre 23 Memur alımı başvuruları için tarihler değişti Bu kapsamda,

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı başvuruları -  24 Ekim 2022 ile 11 Kasım 2022 tarihleri arasında.

Din İşleri Uzman yardımcısı başvuruları - 25 Ekim 2022 ile 14 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Diyanet İşleri Başkanlığı memur alımında adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacaktır. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " gibi şartlar aranacaktır.

DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU UZMAN YARDIMCISI İLANIN TAM METNİ

DİYANET İŞLERİ UZMAN YARDIMCISI İLANIN TAM METNİ