Diyanet İşleri Başkanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. ÖSYM aracılığı ile gelmiş olan memur alımı ilanına göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda en az lise, Ön Lisans ve lisans mezunu adaylar içerisinden Memur alımı yapılacak. Bu kapsamda Yayımlanan 2023 EKPSS tercih kılavuzu ile 230 Memur alımı yapılacak. Kontenjan dağılımı ve nitelik koduna göre şartlar nelerdir?

Diyanete 230 Memur Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

  • Lise Mezunu 107, 
  • Ön Lisans Mezunu 73,
  • Lisans Mezunu 50,

Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Lise Mezunu Kontenjanları: 49 Hizmetli, 15 İmam Hatip, 15 Kuran Kursu Öğreticisi, 19 Memur, 8 Müezzin Kayyım

Ön Lisans Mezunu Kontenjanları: 15 İmam Hatip, 15 Kuran Kursu Öğreticisi, 31 Memur, 12 Muezzin Kayyım,

Lisans Mezunu Kontenjanları: 20 İmam Hatip, 20 Kuran Kursu Öğreticisi, 10 Müezzin Kayyım

Nitelik Koduna Göre Başvuru Şartları Nelerdir?

Anadolu İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Lisesi (Yabancı Dil Ağırlıklı), İmam 5 Hatip Okulu, Anadolu İmam Hatip Lisesi Programı, İmam Hatip Lisesi Programı mezunu adaylar, alanlarına bağlı kalmaksızın “2049” nitelik kodunun yer aldığı kadroları tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

“7233 Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Hafızlık Belgesi Sahibi Olmak” nitelik kodunun talep edildiği kadroları tercih edecek adayların; imam hatip lisesi veya ilahiyat ön lisans mezunu olmalarının yanında bu koşulu da taşımaları gerekmektedir. Bu belgeye sahip olmadığı halde bu kodun yer aldığı kadroları tercih ederek yerleştirmesi yapılan adayların atamaları yapılamamakta olup; adaylar yerleştirmeye esas bu puanlarını da bir daha kullanamamaktadır. Hafızlık Belgesi’ne sahip olanların listesi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Başkanlığımıza iletilmiştir. Listede adı olan adaylar, bu kadroları tercih edebileceklerdir. 

Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığının memur personel alımına tercih işlemleri 5 Ocak 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 13 Ocak 2023 tarihine kadar devam edecektir. Tercih işlemleri sadece ÖSYM üzerinden yapılacaktır.

TERCİH KILAVUZLARI BURADA