Dışişleri Bakanlığı Memur Alımı ilanı yayımlandı. Az Önce gelmiş olan ilana göre Dışişleri Bakanlığına bağlı olan Düsseldorf Başkonsolosluğu Türk uyruklu adaylar içerisinden olmak üzere sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Bu yönde adaylardan herhangi bir KPSS Şartı talep edilmemekte olup lise mezunu ve 41 yaşından küçük adaylardan başvuru alınacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıdaki bilgiler doğrultusunda başvurularını gerçekleştirebilirler.

KPSS Şartı Yok!

Dışişleri Bakanlığı memur alımı başvurusu için herhangi bir KPSS Şartı aranmıyor. Genel başvuru şartları ise " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, En az Lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Sınav tarihi ile 41 yaşından gün almamış olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Çok iyi derecede Almanca ve Türkçe Biliyor olmak, Bilgisayar kullanabilmek" şartları aranacak.

Başvurular Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

Dışişleri Bakanlığı memur alımı başvuruları 3 Ağustos 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 19 Ağustos 2022 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gereklidir. Adaylar başvurularını sadece istenen belgelerle birlikte Kariyer adresi üzerinden başvuru gerçekleştirilecek. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLANIN TAM METNİ