2017 yılının son günlerinde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Dışişleri Bakanlığı bünyesine memur personel alımı yapacağını belirtmişti. Yayımlanan ilana göre adaylar başvurularına 15 Ocak 2018 tarihi ile başlamışlardı. Başvuruların devam etmesi ile birlikte artık son güne gelindi. Hala başvuru yapmamış olan adaylar için son fırsat.

Söz konusu ilan ile Dışişleri Bakanlığı bünyesine istihdam sağlamak üzere 10 kişilik boş pozisyon ile alım gerçekleştirecek. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecek. Bu yönde adaylardan ilgili alım için Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak ve yapılacak olan sınava göre Aday Hukuk Müşaviri alınacak. Hukuk Müşavirliği sınavı Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olup, sınava katılma şartları aşağıdaki gibidir.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Dışişleri Bakanlığı alacağı boş pozisyon için adayların sınava katılabilmeleri için KPSS ve Yabancı Dil Sınavı şartlarını taşımaları gereklidir. Adaylardan 2017 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP4 veya KPSSP7 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak ve Yabancı Dil Sınvından İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

Bunun dışında 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar ve Hukuk fakültesi mezunu olmları veya bu yönde YÖK tarafından onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları şarttır. Adayların KPSS ve YDS puan durumlarına bakılarak bir sıralama yapılacak ve sıralamaya göre ilk sırada olan 200 kişi sınava çağırılacaktır.

SINAVA BAŞVURULARDA SON GÜN!

Adaylar sınav başvurularına 15 Ocak 2018 tarihinde başlamışlardı. Buna göre başvurular en geç 31 Ocak 2018 tarihine kadar yapılması şarttır. Başvurular Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Devlet personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana ulaşmak için ve daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.