Dışişleri Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Bakanlık resmi İnternet adresi üzerinde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Dışişleri Bakanlığına bağlı olan Cenevre Başkonsolosluğu bünyesindeki eksikliği gidermek üzere Sözleşmeli Sekreter alımı yapacak. Alımlar Türk Uyruklu adaylar içerisinden yapılacak olup ilan detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Memur Alımı Kontenjan Bilgisi nedir?

Dışişleri Bakanlığı İsviçre'de bulunan Cenevre Başkonsolosluğunda görevlendirmek üzere Türk Uyruklu adaylar içerisinden 1 Sekreter alımı gerçekleştirilecektir. 

Başvuru Şartları Nelerdir?

Dışişleri Bakanlığı Memur alımında adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak " gibi şartlar aranacaktır.

KPSS Şartı Aranmıyor!

Dışişleri Bakanlığı memur alımı için adaylardan KPSS şartı aranmayacak. Bu kapsamda adayların KPSS siz Memur Alımı için diğer nitelikleri sağlıyor olması gereklidir.

Yaş Şartı Nedir?

Sınav tarihi itibarıyla 41 yaşından gün almamış olmak.

Eğitim Şartı Nedir?

En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,

Dil Şartı Aranacak!

Çok iyi derecede Fransızca ve Türkçe bilmek ve Bilgisayar kullanabilmek.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı Başkonsolosluğu memur alımı için adaylar başvurularını sadece Bakanlık kariyer adresi üzerinden gerçekleştirecek.

Başvuru Tarihleri: 1 - 20 Haziran 2023

Başvuru Adresi: isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim