Dışişleri Bakanlığı memur alım yapacak. Az Önce Bakanlığın resmi İnternet adresi üzerinde yayımlanan memur alımı ilanına göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliğinde görevlendirmek üzere 1 kişilik boş kadro ile sözleşmeli sekreter alımı gerçekleştirilecektir. Söz konusu ilan için adaylardan herhangi bir KPSS şartı aranmayacak olup detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Dışişleri Bakanlığı memur alımı için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi genel nitelikler aranacak. 

Ayrıca Özel olarak ise,

  • Sınav tarihi itibarıyla 41 yaşından gün almamış olmak,
  • En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,
  • Çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmek (Almanca da bilmek tercih sebebidir),
  • Bilgisayar kullanabilmek.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığının Viyana Daimi tensilciliğinin personel alımı başvurusu için süreç ilanın yayımlanması ile birlikte başladı. Bu kapsamda başvurular en geç 6 Ocak 2023 tarihine kadar gerçekleştirilecektir. Başvurular sadece Elektronik ortamda olmak üzere Dışişleri Bakanlığı, Kariyer Kapısı - Kamu İşe Alım sekmesinden ve Kariyer Kapısı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden alınacaktır.

İLANIN TAM METNİ