Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz gün yayımlamış olduğu ilan ile bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda memur alımı yapacak. Bu kapsmda 40 kişilik kadro ile Aday Meslek Memuru alınacak. Başvurular 26 Ekim 2020 tarihi ile başlamış olup ilanlar hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Aday Meslek Memuru alımı ilanına başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle belirtilen şartları taşıyor olmak zorundadırlar. Bu yönde adaylardan başvuru için Genel ve özel nitelikler aranacak.

Genel Şartlar Nedir?

Genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu yönde " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gereklidir.

Özel Şartlar Nedir?

Yaş Şartı: 01.01.2020 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1985 ve daha sonra doğmuş olanlar).

Eğitim Şartı: Lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, çalışma ekonomisi, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümleri ile bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az %80’ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak veya  Sosyal bilimler alanında (YÖK’ün belirlediği kapsam dikkate alınacaktır) veya mühendislik fakültelerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış olup, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış bulunmak gerekmektedir.

Yabancı Dİl Şartı:

Dışişleri Bakanlığı KPSS Siz Memur alımı yapacak ancak adaylardan Yabancı Dİl Şartı aranmaktadır. Bu yönde adayların 2018,2019 veya 2020 yıllarında alınan aşağıdaki puanlar geçerli olacaktır.

Başvuru Süreci Başladı! Nasıl Başvuru Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memuru alımı için başvurular 26 Ekim 2020 tarihi itibari ile başladı. Adaylar başvurularını en geç 06 Kasım 2020 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Başvurular sadece e-Devlet Kapısı üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

Başvuru İçin İstenen Belgeler:

Adaylar Elektronik ortamda başvuru yapacağından adaylardan şağıdaki belgelerin sisteme yüklenmesi istenecektir.

  • T.C. kimlik numarası,
  • YDS/e-YDS veya puan eşdeğerliği ÖSYM tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarından alınan sonuç belgesi, c) Diploma (Yabancı üniversitelerden alınmış olması halinde, YÖK onaylı denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir), d) Mevcut görünümü yansıtan vesikalık fotoğraf (erkekler için sakalsız ve kravatlı),
  • Varsa lisansüstü eğitim diploması (Yabancı üniversitelerden alınmış olması halinde, YÖK onaylı denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir),
  • Uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, çalışma ekonomisi, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım veya psikoloji bölümü mezunu olmamakla birlikte, bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az %80’ine sahip olan diğer bölümlerden mezun olan aday adayları, eğitim programının uygunluğunun tespiti amacıyla, transkriptlerini de başvuruları çerçevesinde Bakanlığa elektronik ortamda ileteceklerdir.

İLANIN TAM METNİ VE DETAYLARI