Dışişleri Bakanlığı Memur Alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Yayımlanan memur alımı ilanına göre Dışişleri Bakanlığıı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı ülkelerde görevlendirilecek Memur alımı gerçekleştirilecek. Alımlar Başkonsolosluk ve Büyükelçilik bünyesine olmak üzere KPSS siz Memur Alımı yapılacaktır. Peki adaylardan aranan şartlar nelerdir? Kontenjan Bilgisi nedir? Detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Dışişleri Bakanlığı Memur Alımı Kontenjan Bilgisi nedir?

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan memur alımı ilanı için alımlar Fransa ve Uganda ülkelerinde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda;

  • Kampala Büyükelçiliği 1 Türk Uyruklu Sözleşmeli Sekreter Alımı yapacak.
  • Paris Başkonsolosluğunda münhal bulunan 2 (iki) sözleşmeli sekreter pozisyonuna sınavla personel alınacaktır.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Dışişleri Bakanlığı KPSS siz Memur alımı yapacak. Bu kapsamda adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Eğitim Şartı: En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,

Yaş Şartı: Sınav tarihi itibariyle 41 yaşından gün almamış olmak,

Dil Şartı: Uganda alımları için çok iyi derece İngilizce biliyor olmak ve Paris alımları için Çok iyi derecede Fransızca ve Türkçe bilmek gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı memur alımı başvurusu için süreç ilanların yayımlanması ile birlikte başladı. Bu kapsamda adaylar başvurularını en geç 12 veya 14 Haziran 2023 tarihine kadar başvuru yapılmış olması gereklidir. Başvurular sadece İnternet üzerinden yapılacaktır.

Paris Başkonsolosluğu Memur Alımı İlanı

Kampala Büyükelçiliği Memur Alımı İlanı

Editör: TE Bilisim