Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilanlara göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak için 75 memur alımı yapacağını ilan etmişti. Ancak başvurularda son güne gelindi. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için birkez daha ilan hakkında detayları sizlere İşin Olsa ekibi olarak aktaramaya devam edeceğiz.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Dışişleri Bakanlığı yapacağı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memuruluğu Giriş sınavı ile memur alımı yapacak. Alımlar farklı dillerde yapılacak olup 7 farklı alanda yapılacak. Ayrıca adaylardan başvuru için Yabancı Dil sınavı şartı da aranacağı belirtildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak (Sınava başvurabilmek için Türk Vatandaşı olmak gerekmektedir),
  • 01.01.2019 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1984 ve daha sonra doğmuş olanlar)
  • Yurtiçindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir.

YDS ŞARTI VAR!

Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu sınavına yedi farklı kategoriden birinden başvurulabilecek olup, sözkonusu kategorilerin isimleri, sınavların yapılacağı yabancı diller, 2017, 2018 veya 2019 yıllarında sınava girilecek yabancı dilde alınmış olan asgari YDS/e-YDS puanları, atama yapılabilecek azami kadro sayıları ile yazılı sınava kabul edilecek aday sayıları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Puan eşdeğerliği ÖSYM tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarından 2017, 2018 veya 2019 yıllarında alınan puanların, bahsekonu uluslararası dil sınavına ilişkin sonuç belgesinin alındığı sınav dönemi itibarıyla ÖSYM tarafından belirlenen YDS’deki karşılıkları da değerlendirmeye alınacaktır.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Dışişleri Bakanlığı memur alımı için adaylar başvrularına 07 Ekim 2019 tarihi itibari ile başlamışlardı ve en geç 17 EKim 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda başvurular en geç saat 18:00 a kadar https://sinav.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

ADAY MESLEK MEMURU ALIMLARI:

Ayrıca Dışişleri Bakanlğı Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu ilanı ile birlikte yayımlamış olduğu Aday Meslek Memuruluğu için başvuru süreci devam edecek. Henüz başvuruları başlamamış olan 75 Aday meslek memuruluğu için başvurular 24 EKim 2019 tarihinden sonra başlanacak. Bu bağlamda Aday meslek Memuruluu sınavı için de farklı dillerde alm yapılacak.

Her iki ilan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.