Dışişleri Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. Az Önce resmi İnternet sitesinde de yayımladığı memur alımı ilanlarına göre 5 farklı ilan ile memur alımı yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak Bakanlığın yayımladığı memur alımı ilanlarını sizlere aktaracağız. Adaylardan herhangi bir KPSS şartı talep edilmeyecek. Öte yandan Lise mezunu ve 41 yaşından gün almamış olmak şartları aranacak. Kontenjan dağılımı nedir? Kimler başvuruda bulunabilecek?

Memur Alımı Başvuru Şartları Ne Olacak?

Bakanlık tarafından yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Memur alımları sözleşmeli Sekreter kadrosunda gerçekleştirilecek. Adaylardan Genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir Suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engeli olmamak, Çok iyi derecede Bilgisayar kullanabilmek ve kamu haklarından yoksun bırakılmamış olmak" şartları aranacak.

En Az Lise Mezunu Memur Alımı!

Bakanlık yayımladığı ilanlar için başvuruları En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak şartı istenecek.

KPSS Şartı Yok!

Sözleşmeli Sekreter alımı için adaylardan herhangi bir KPSS Şartı istenmeyecektir. KPSS siz Personel alımı için adaylardan Dil Şartı aranacak.

Dil şartı Nedir?

Dışişleri Bakanlığı memur alımı başvuruları Yurtdışında yapılacağından adayların alım yapılacak ülkenin dilini ve çok iyi derece Türkçe biliyor olmaları gereklidir. İstenen diller, Fransızca, Arapça, İngilizce dilleri istenecek.

Bakanlık 5 Farklı İlan Yayımladı!

Dışişleri Bakanlığı 5 farklı ilan ile memur alımı yapacağını bildirdi. Alımlar yurtdışı Büyükelçilikler ve Konsolosluklarda yapılacak. Buna göre yayımlanan ilanlar şöyle:

  • Brüksel Başkonsolosluğu,
  • Marsilya Başkonsolosluğu,
  • Nato Daimi Temsilciliği,
  • Abu Dabi Büyükelçiliği,
  • Riyad Büyükelçiliği,

Türk Uyruklu Sekreter Alımı Yapılacak!

Dışişleri Bakanlığı Memur alımları Sekreter kadrosunda gerçekleştirilecek olup türk uyruklu adaylar içerisinden Sekreter alımı yapılacağı bildirildi. Alımlar sınav ile gerçekleştirilecek.

Başvurular Nasıl Yapılacak!

Dışişleri Bakanlığının sekreter alımı ilanına başvuru yapacak adayların aşağıdaki bağlantı üzerinden E-Devlet sistemi ile giriş yaparak başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/disisleri-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim