Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 2016 yılının Sonunda yani 28 Aralık 2016 tarihinde bir duyuru yapmıştı. Yapılan duyuruya göre Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel ihtiyacını karşılamak üzere 25 i bayan 275 i erkek olmak toplamda 300 İffaz ve Koruma Memuru alımı yapacak. Alınacak adaylar 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış Olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca aranan şartlara uygun olan adaylar Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Sınav ile belirlenecektir. Sınava kadro sayının beş katı kadar aday çağırılacaktır. Adaynlar en az lise mezunu olmak üzere, Ortaöğretim mezunlarından KPSSP94, Önlisans mezunlarından KPSSP93 ve Lisans mezunlarından KPSSP3 puan türünden puan almış olacaklardır. 

Hangi Şehirden kaç Kişi Alınacak ?

Toplamda 300 kişilik kadroda, Bakırköy'de Silivri 6 No.lu L Tipi 5 i bayan olmak üzere 20 adet, Silivri 7 No.lu L Tipi 20 adet ve Silivri 8 No.lu L Tipi 10 adet, Silivri 1 No.lu L Tipi 20 adet, Silivri 2 No.lu L Tipi 20 adet, Silivri 3 No.lu L Tipi 20 adet, Silivri 5 No.lu L Tipi 20 adet,  İzmir ilinden, zmir 3 Nolu T Tipi 20 adet, İzmir 4 Nolu T Tipi 20 adet ve İzmir Kadın Kapalı 20 adet Bayan aday, İzmir 1 Nolu F 20 adet, İzmir 2 Nolu F 20 adet, İzmir 1 Nolu T Tipi 20 adet, İzmir 2 Nolu T Tipi 20 adet, İzmir Çocuk ve Gençlik 10 adet olmak üzere Bakırköy ve İzmr ilinden toplamda 300 adet İnfaz ve Koruma Memuru alınacak. 

Adaylardan hangi şartlar aranacak ?

Adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulumamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç vermek, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans mezunları için 2016 KPSSP3, önlisans mezunları için 2016 KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2016 KPSSP94 puanı esas alınmak kaydıyla Kamu Personeli Seçme Sınavından 70 ve daha yukarı puan almış olma şartı, 18 yaşını tamamlamış olmak, 30 yaşını bitirmemiş olmak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Erkeklerde 170cm, kadınlarda 160cm den kısa boylu olmamak, Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak şartları aranmaktadır. Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir. Aksi taktirde şartlara uygun olmayan adayların başvurulaırı geçersiz sayılacaktır. 

Başvurular Sona Eriyor

Başvuruda bulunacak olan adaylar acele etmesi gerekmektedir. Başvurular en geç 13 Ocak 2017 Cuma günü sona erecektir. Başvuru yapacak olanlar,  ilanın tam metnindeki bulunana başvuru formunu doldurup, öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı yada komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar ilgili adalet komisyonu başkanlığına veya mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına başvuracaklardır. Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı ya da mahalli Cumhuriyet Başsavcılığı aracı kılınmaksızın doğrudan posta veya kargo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. İlanıntam metnine Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz.