Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığında yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Belediye farklı pozisyonlarda olmak üzere alım yapılacak. Bu kapsamda Nevşehir Belediyesi bünyesine 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında 19 kişilik kadro ile memur alacak. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları.

Hangi Kadrolarda Memur Alımı Yapılacak?

Nevşehir Belediyesi 19 kişilik kadro ile Tahsildar, Veznedar, Bilgisayar İşletmeni, Mütemet, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Düz Memur ve Zabıta memuru alımı yapılacak.

Başvuru İçin Aranan Şartlar Nedir?

Nevşehir Belediyesi bünyesine alımını yapacağı memur adaylarından genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Başvuru için adaylardan Özel Olarak ise aşağıdaki şartlar aranacak.

a. İlan edilen kadro unvanları için son olarak mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak ,2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSSP3 ve KPSSP93 puan türlerinden, 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavının KPSSP94 puan türünden alım yapılacak olan unvanların karşısında belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak,

b. Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

c. Zabıta Memuru Kadroları için; Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesindeki özel şartlara göre, başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması gerekmektedir. Boy ve kilo tespitleri Belediyemizce yapılacaktır.

d. Zabıta Memuru kadrolarına başvuru yapacaklar için sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

e. Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ve Bilgisayar İşletmeni kadroları için Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olmak veya mezun olduğu okulda bilgisayar dersi aldığını transkript dökümüyle belgelemek.

f. Zabıta Memuru kadrolarına başvuru yapan adayların, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Belediyeye memur alımı başvuruları 30 Kasım 2020 tarihi itibari ile başlayacak. Adaylar başvurularına 04 Aralık 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece istenen belgeler ile birlikte Nevşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne (Karasoku Mahallesi Atatürk Bulvarı No:34 Merkez /Nevşehir) müracaatlarını yapabileceklerdir.

İLANIN TAM METNİ