Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Kamuya farklı kurumlar ve bakanlıklar bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere memur alımı yapacaklarını duyurmuşlardı. Söz konusu ilanlara göre en az Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden memur alımı gerçekleştirilecek olup başvuru şartları ve diğer şartlar hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

876 Memur Alımı İlan Detayları Nelerdir?

Kamuya yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre alımlar fakrlı alanlarda olmak üzere,

  • Büro Personeli,
  • Bilişim Personeli,
  • Uzman Yardımcısı,
  • Temizlik Personeli,
  • Gelir Uzman Yardımcısı,
  • Bahçıvan,

gibi kadrolarda personel alımı gerçekleştirilecektir. Alımlar ise,

  • Kültür ve Turizm Bakanlığı,
  • Gelir İdaresi Başkanlığı,
  • İçişleri Bakanlığı,
  • Sermaye Piyasası Kurulu,

tarafından yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 167 Memur Alımı İlanı:

Bakanlık farklı kadrolarda 167 memur alımı yapacağını duyurdu. Bu kapsamda 4/B olarak KPSS Puanına göre 95 Büro Personeli, 6 Bahçıvan, 65 Temizlik Personeli kadrolarında alım yapılacak. Alımlar Bakanlığın Taşra teşkilatına olmak üzere farklı illerde gerçekleştirilecek. Başvuru yapacak adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den puan almış olmaları gerekmektedir. Bu yönde Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Başvurular başlamış olup en geç 30 Haziran 2022 tarihine kadar gerçekleştirilecektir.

Kültür Bakanlığı 167 Memur Alımı İlan Detayları Burada

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı:

Gelir İdaresi memur alımı için ilan yayımlanmıştı. Bu kapsamda GİB bünyesindeki eksikliği gidermek için 650 kişilik kadro ile Gelir Uzman yardımcısı alımı yapılacak. Alımlar 13 farklı şehirde olmak üzere gerçekleştirilecek. Başvuru için 4 yıllık lisans mezunu olmak ve 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından P48 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Başvurular en geç 30 Haziran 2022 tarihine kadar yapılacak.

650 GUY Alımı İlan Detayları Burada

Sermaye Piyasası Kurulu:

SPK memur alımı için ilan yayımladı. 2022 yılı kapsamında yayımlanan ilana göre 50 Uzman yardımcısı alımı yapılacak. Memur alımı Meslek Sınavına 1000 kişi katılacak. Bu kapsamda başvuru için adayların 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den en az 75 puan almış olmaları gerekmektedir. Başvurular başlamış olup en geç 30 Haziran2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir.

SPK 50 Memur Alımı İlan Detayları Burada

İçişleri Bakanlığı:

Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Bilişim personeli alımı yapacağını bildirdi. Alımlar 7 farklı alanda olmak üzere 9 kişilik kadro ile alım yapılacak. Bilişim Personeli alımı için KPSSP3 puan türünden 70 puan almış ve YDS den puan almış olmak şartı aranacaktır.

İçişleri Bakanlığı 9 Memur Alımı İlanın Detayları Burada