12 Ocak 2022 tarihli yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Bakanlık bünyesindeki eksikliği gidermek için 4175 kişilik kadro ile memur alımı yapılacağını bildirdi. Daha öncede yayımlanan memur alımı ilanı için başvurular başlamıştı. Ancak Resmi gazetede ilan tekrar yayımlanarak adaylarla paylaşıldı. İşin Olsa ekibi olarak bizde sizlere ilan hakkında bir kez daha detaylı bilgiyi vereceğiz.

12 Ocak 2022 Resmi Gazete Bakanlık Memur Alımı İlanı!

Resmi gazetede yayımlanan ilan ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere taşra Teşkilatındaki eksikliği gidermek için 4175 kişilik kadro ile memur personel alımı yapılacak. Bu kapsamda alımlar ASDEP Personeli, Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Fizyoterapist, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Öğretmen, Avukat, Diğer Sağlık personeli, Hemşire, Büro Personeli ve Yurt Yönetim personeli alanlarında gerçekleştirilecektir.

Sözlü Sınav Yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı değerlendirmesi için Bakanlık sözlü sınav yapacak. KPSS değerlendirmesi sonucunda adaylara yapılacak sözlü sınav değerlendirmesi sonucuna göre sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.

Başvuru Şartları Ne Olacak?

Bakanlığın personel alımına başvuru için genel ve özel nitelikler aranacak. Bu yönde genel olarak,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 65 Yaşını tamamlamamış olmak,
  • Son başvuru tarihine kadar yukarıdaki belirtilen bölümlerden mezun olmuş olmak, Öğrenim düzeyinde KPSS Puanına sahip olan adaylar,
  • Daha önce görev yapılan kamu kurum veya kuruluşundan disiplin cezası ile görevine son verilmiş olan adaylar bu ilana başvuru yapamayacaktır.

Başvuru Süreci:

Bakanlık 4175 memur alımı için başvurular başladı. Adaylara başvuru için 10 günlük süre verildi. Resmi gazete ilanına göre başvurular en geç 20 Ocak 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

RESMİ GAZETE İLANI