Resmi gazetede Kalkınma Ajansları memur alımı ilanı yayımladı. 14 Kasım 2022 tarihi ile yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre uzman personel alanında alım yapılacak. Kalkınma Ajansları bulundukları bölgelerin kalkınması adına hizmet vermekte olup bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere memur alımı ve personel alımı faaliyetleri yapmaktadır.

İlan Yayımlayan Kalkınma Ajansları:

  • Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 1 Uzman Personel,
  •  Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 1 Uzman Personel,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Nitelikler Nelerdir?

Kalkınma Ajanslarına memur alımı için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak " gibi şartlar aranacak.

Uzman Personel Alımı Şartı Nedir?

DAKA ve BAKA uzman personel alımı yapacak olup adaylardan özel olarak, 

a) En az dört yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından Tablo 1’de belirtilen bölümlerden lisans düzeyinde mezun olmak

b) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2021 veya 2022 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından mezun oldukları öğrenim dalları itibariyle Tablo 1’de gösterilen ilgili puan türlerinden son başvuru tarihi itibarıyla geçerliliği bulunan en az 80 (seksen) puan almış olmak,

c) Sınav son başvuru tarihinden önceki 5 (beş) yıl içinde İngilizce dilinden Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (C) düzeyinde veya dil yeterliği bakımından bunlara denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir sınavdan asgari (C) düzeyine karşılık gelen puanın eşdeğerini sağlayan belgeye son başvuru tarihi itibarıyla sahip olmak (Denklikte ÖSYM’nin dil eşdeğerliğine ilişkin resmi denklik çizelgesi temel alınmaktadır. Mevzuatı gereği ÜDS-YÖKDİL kabul edilmemektedir. Belge üzerinde geçerlilik veya tavsiye edilen süre var ise bu süreler dikkate alınır.)

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Kalkınma Ajansları memur alımı için adaylar başvurularına 5 Aralık 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 16 Aralık 2022 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece İnternet üzerinden e-Devlet şifresi ile gerçekleştireceklerdir.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Memur Alımı İlan Detayları:

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının merkezi Isparta ili olup, Antalya, Burdur ve Isparta illeri) kalkınmasına ve gelişmesine hizmet etmek ve katkıda bulunmak isteyen, yeniliğe ve gelişime açık, analitik düşünebilen, değişen çalışma koşullarına uyum sağlayabilen, hizmet ve kalkınma bilinciyle ve sorumluluğuyla hareket eden, seyahat engeli olmayan 1 Uzman Personel alımı gerçekleştirecektir. İlanın Detayları için Buraya Tıklayınız.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı  Memur Alımı İlan Detayları:

T.C. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Bitlis, Hakkâri, Muş ve Van çalıştırmak üzere ülkemizin ve bölgemizin kalkınmasına hizmet etmeye gönüllü, iletişime açık ve kendine güvenen, analitik ve stratejik düşünme becerisine sahip, değişen çalışma şartlarına uyum sağlayabilen, yeniliklere açık, insan ilişkileri, kendini ifade yeteneği ve iletişim becerileri güçlü, organizasyon ve yönetim becerisine sahip, görev verilecek herhangi bir birim ve/veya ilde şartsız görev yapmayı kabul edecek, çağın gerektirdiği bilgi sistemlerini/donanımları kullanma ve uygulama yeteneklerine sahip, seyahat engeli olmayan 1 (bir) uzman alımı yapacaktır. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.