Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur personel alımı ilanı yayımlandı. ÖSYM aracılığı ile gelmiş olan duyuruya göre ASHB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere fakrlı alanlarda Memur Alımı yapacak. Bu kapsamda alımlar en az İlkokul mezunu adaylar içerisiden gerçekleştirilecektir. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar EKPSS tercih kılavuzunda belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir.

248 Memur Personel Alımı Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı:

İlkokul/Ortaokul/İlköğretim Mezunu: 4 Hizmetli,

Lise Mezunu: 10 Hemşire, 11 Çocuk Eğiticisi

Ön Lisans Mezunu: 2 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, 4 Düz Memur, 9 Bilgisayar İşletmeni

Lisans Mezunu: Toplamda 208 kişilik kadro ile, 10 Avukat, 20 Bilgisayar İşletmeni, 22 Çocuk Gelişimcisi, 3 Din Görevlisi, 7 Diyetisyen, 15 Fizyoterapist, 14 Hemşire, 3 İstatistikçi, 8 Düz memur, 29 Öğretmen, 30 Psikolog, 30 Sosyal Çalışmacı, 15 Sosyolog, 1 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni,

KPSS li KPSS siz Memur Alımı Detayları Nedir?

ÖSYM 'den gelmiş olan tercih kılavuzu ile kamuya memur alımında İlkokul mezunları için alımlar Kura ile yapılacak. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunlarından ise EKPSS Şartı aranacak. Buna göre,

Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim düzeyi kadrolar için EKPSSP1 puanı, ön lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP2 puanı, lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP3 puanı kullanılacaktır. İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyi kadrolar için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 41 inci maddesinde öngörülen hükümler çerçevesinde tercihlere göre kura usulü ile yerleştirme yapılacaktır.

Pozisyonuna Göre Başvuru Şartları Nedir?

Hizmetli : İlkokul Mezunu olmak.

Hemşire: Ortaöğretim Kurumlarının Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Ebelik-Hemşirelik Dalının, Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Hemşirelik Dalının veya Hemşirelik-EbelikSağlık Memurluğu Alanı - Sağlık Memurluğu Dalının birinden mezun olmak.

Çocuk Eğiticisi: Ortaöğretim Kurumlarının Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı ve Dallarından mezun olmak.

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni: Herhangi bir önlisans programından mezun olmak.

Düz Memur: Herhangi bir önlisans programından mezun olmak.

Bilgisayar İşletmeni: Herhangi bir önlisans programından mezun olmak.

Avukat: Hukuk lisans programından mezun olmak.

Bilgisayar İşletmeni: Herhangi bir lisans programından mezun olmak.

Çocuk Gelişimcisi: Çocuk Gelişimi, Çocuk Sağlığı ve Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi lisans programlarının birinden mezun olmak.

Din Görevlisi: İlahiyat, İslami İlimler, İslam Bilimleri, İslam ve Din Bilimleri, Dini İlimler, İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) Programı lisans programlarının birinden mezun olmak.

Diyetisyen: Beslenme ve Diyetetik lisans programından mezun olmak.

Fizyoterapist: Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon veya Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans programlarının birinden mezun olmak.

Hemşire: Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Sağlık Memurluğu lisans programlarının birinden mezun olmak.

İstatistikçi: İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri lisans programından mezun olmak.

Düz memur: Herhangi bir lisans programından mezun olmak.

Öğretmen: Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Eğitimde Psikolojik Hizmetler lisans programlarının birinden mezun olmak.

Psikolog: Psikoloji lisans programından mezun olmak.

Sosyal Çalışmacı: Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler, Sosyal Çalışmalar lisans programlarının birinden mezun olmak.

Sosyolog: Sosyoloji veya İnsan ve Toplum Bilimleri lisans programından mezun olmak.

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni: Herhangi bir lisans programından mezun olmak.

Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

EKPSS ile tercihler 5 Ocak 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 13 Ocak 2023 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda Engelli KPSS tercih kılavuzuna tercihler sadece ÖSYM adresi üzerinden yapılacaktır.

TERCİH KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim